Vluchten zoeken

Retourtype

easyJet

De knaloranje staarten van de Britse low cost luchtvaartmaatschappij easyJet horen inmiddels helemaal thuis op Schiphol. De maatschappij werd opgericht in maart 1995 door Sir Stelios Haji-Ioannou. In 1996 startte easyJet met vluchten naar Amsterdam, Nice en Barcelona.

In de jaren die volgden liet easyJet een enorme expansiedrift zien. In januari 2011 is de Easyjet vloot gestegen naar 15 Airbus A320 en is Easyjet op vrijwel alle grote Europese luchthavens vertegenwoordigd. easyJet vliegt op meer dan 500 routes, tussen 118 landen in Europa en het noorden van Afrika.

In september 2011 werd Easyjet voor het elfde jaar op rij de beste low cost airline volgens de lezers van het tijdschrift "Business Traveller". EasyJet vervoert zo’n 3 miljoen passagiers per jaar vanaf Schiphol naar onder meer Londen, Genève, Berlijn en Milaan.

De informatie op deze pagina correct is op 5 augustus 2013, gegevens zijn onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met easyJet

Check-in informatie

Online inchecken en instapkaarten uitprinten met easyJet kan vanaf 30 dagen tot twee uur voor vertrek. Online inchecken doet u door op de homepage van easyJet.com te gaan naar "Boekingen beheren". Daar selecteert u ‘online inchecken’. U ontvangt automatisch per e-mail een bevestiging van uw boeking naast een herinnering dat u online kunt inchecken. Na het uitvoeren van de online check-in, drukt u uw instapkaart af. Reist u alleen met handbagage dan kunt u met uitgeprinte instapkaart en uw identiteitsbewijs direct doorlopen richting security. Reist u met ingecheckte ruimbagage, geef deze dan af bij de bagage drop-off. Deze zijn open tot 40 minuten voor vertrek. Heeft u wijzigingen aangebracht in uw vluchtgegevens, is uw vlucht geannuleerd of vertraagd, dan dient u zelf opnieuw online in te checken en uw nieuwe instapkaart te printen.

Bagage informatie

easyJet heeft gegarandeerde handbagageservice en garandeert dat uw handbagage meegaat in het vliegtuig als dit gaat om 1 stuk met de afmetingen 50 x 40 x 20 cm incl. handvaten en wielen. Dit wordt gemeten door het personeel bij het instappen. Handbagage iets groter in omvang is ook mogelijk, met de afmetingen 56 x 45 x 25 cm. Maar dan vervalt de garantie; op zeer drukke vluchten kan het zijn dat u uw bagage alsnog moet inchecken.
Met easyJet mag u maximaal 3 stuks ruimbagage inchecken tegen een toeslag per ingecheckte koffer of grote tas die niet doorgaat voor handbagage. Standaard is het maximale gewicht 20 kg. U kunt dit gewicht verhogen tot een maximum van 32 kg per bagage-item. Hiervoor geldt per 3 kg extra een overgewichttoeslag van € 14 als u dit online regelt, op de luchthaven zelf geldt een toeslag van € 27 per 3 kg extra. Kijk op easyJet.com voor de exacte voorwaarden.

Stoelen

Wanneer u online een vliegticket boekt, kunt u tegen betaling zelf uw stoel kiezen. Via ‘Mijn easyJet’ kunt u uw gegevens en boekingen beheren en uw zitplaats wijzigen. Stoelkeuze is niet verplicht, zonder reservering/betaling krijgt u een stoel toegewezen. Op basis van beschikbaarheid kunnen alle stoelen in het vliegtuig worden geboekt. Wie meer beenruimte wenst of een stoel in de voorste rijen reserveert, heeft recht op Speedy Boarding. Daarmee krijgt u priority check-in en mag u als een van de eersten aan boord. De kosten voor het reserveren van een stoel zijn afhankelijk van de gekozen stoel, het tarief varieert van € 4 tot € 15. De standaard beenruimte bij easyJet bedraagt 74 cm.

Service aan boord

Op easyJet vluchten is een zorgvuldige selectie (vegetarische) snacks, broodjes, versnaperingen en warme, koude en alcoholische dranken verkrijgbaar. Het aanbod van deze easyJet Bistro service waarmee het cabinepersoneel langskomt vindt u in het inflight magazine. Er is ook een groot assortiment belastingvrije artikelen zoals cosmetica, geschenken en geuren in het easyJet Boetiekassortiment. Alle aankopen kunnen worden betaald met contant geld of creditcard. De toegelaten creditcards zijn Visa, Mastercard, American Express, Delta en Visa Bleue.

Reserveringskosten

Voor het boeken van een easyJet vlucht moet u administratiekosten van € 12,50 betalen plus de kosten voor het gebruik van een creditcard. Deze bedragen 2,5 procent van de totale transactie. Wie een easyJetFlexiticket boekt, betaalt geen administratiekosten. Het annuleren van uw reservering kost € 36. Wilt u uw vlucht wijzigen of de naam op het ticket, dan dient u € 42 te betalen als u dit telefonisch regelt en € 48 indien het wordt gedaan op de luchthaven.

Punctualiteit vluchten

Punctualiteit is een continu punt van aandacht bij easyJet. Cijfers zijn niet bekend. Wel weten we dat easyJet tot de luchtvaartmaatschappijen behoort die het meest punctueel vliegen van en naar Amsterdam.