Vluchten zoeken

Retourtype

KLM

Informatie over de luchtvaartmaatschappij

KLM, de Koninklijke Nederlandse Luchtvaartmaatschappij werd opgericht op 7 oktober 1919 om daarmee een luchtbrug te creëren tussen Nederland en haar overzeese koloniën. Tegenwoordig is KLM de oudste luchtvaartmaatschappij die nog steeds vliegt onder haar oorspronkelijke naam. Sinds de fusie van 2004 is KLM een dochter van Air France. De eerste kantoren van KLM stonden in Den Haag en KLM is ook de allereerste Europese luchtvaartmaatschappij die met een loyaliteitsprogramma kwam. KLM is bekend om haar inventieve social media marketing, in het bijzonder 'Meet & Seat'. Een dienst die passagiers via Facebook en LinkedIn vriendschappen met medereizigers laat vinden en smeden voordat hun vlucht vertrekt. KLM is momenteel baanbrekend met het gebruik van gerecycleerde frituurolie als biobrandstof tijdens haar wekelijkse vluchten van JFK naar Schiphol.

De informatie op deze pagina is gebasseerd op gegevens van 5 augustus 2013 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met KLM

Check-in informatie

U kunt online inchecken, met uw mobiele telefoon, bij een balie of de self service check in machines op de luchthaven. De incheckbalies op Schiphol zijn open vanaf 5 uur ‘s ochtends voor alle vluchten die op dezelfde dag vertrekken, en het baliepersoneel helpt u graag met inchecken zodra u arriveert.

Bagage informatie

KLM heeft een royaal handbagage beleid. Economy passagiers mogen op zowel intercontinentale als Europese vluchten 1 stuk ruimbagage, 55x35x25 cm, evenals een handtas, aktetas, camera of kleine laptop meenemen. Alle bagage gecombineerd moeten 12kg of minder wegen. Business class passagiers mogen tot 18 kg bagage meebrengen, en een andere tas van minder dan 45cm x 20cm x 30cm meenemen.

Stoelen

KLM biedt standaard beenruimte aan op de Europese vluchten, met 76 tot 79 cm voor de reguliere stoelen en Economy Comfort-zone bieden 84 cm. Op de intercontinentale vluchten kunt u de populaire economy stoelen boeken vanaf 30 euro, deze hebben beenruimte van 79 tot 81 cm en Economy Comfort-zone bieden tot 89 cm. Inclusief stoelen vooraan het vliegtuig bij het raam en het gangpad, en stoelen in de tweepersonen rij.

Reserveringskosten

Het is altijd goedkoper om online te reserveren. KLM heeft minimum kosten van 10 euro per passagier wanneer u online boekt, 25 euro als u telefonisch boekt, en 45 euro als u op het vliegveld boekt.

Service aan boord

Blader door de prachtige Holland Herald, het gratis boordmagazine van KLM terwijl u zich tegoed doet vliegtuigeten van topkwaliteit. Of u nu in de economy of business class zit, u krijgt altijd een maaltijd aan boord, variërend van ontbijt tot diner. Als u op een korte vlucht zit, dan krijgt u een snack en een drankje aangeboden. Op een lange vlucht krijgt u een tweede maaltijd geserveerd. Als u vliegt naar of van Azie, zullen de maaltijden regionaal zijn en aangeboden door Aziatische restaurants.

Punctualiteit vluchten

KLM staat in de top 5 punctuele luchtvaartmaatschappijen, meer dan 88% van hun vluchten landen binnen 15 minuten van de geplande landingstijd in 2012.