Vluchten zoeken

Retourtype

Lufthansa

Lufthansa is de nationale luchtvaartmaatschappij van Duitsland, opgericht op 6 januari 1926 en ontstaan uit de fusie van de twee maatschappijen de Deutscher Aero Lloyd en Junkers Luftverkehr. Vanaf het begin stelde Lufthansa de reiziger centraal en focuste de luchtvaartmaatschappij zich op het creëren van een wereldwijd netwerk met internationale verbindingen. Daarnaast heeft Lufthansa oog voor milieu en duurzaam reizen, zo testten ze als een van de eerste biobrandstof op hun vluchten en heeft het een duurzame en milieuvriendelijke vloot.

Innovatie is een ander speerpunt van Lufthansa. Op 2 mei 2012 verwelkomt Lufthansa haar eerste Boeing 747-8. Het toestel maakt zijn eerste vlucht met passagiers op 1 juni naar de luchthaven Washington Dulles International. Eind 2012 introduceert Lufthansa Lufthansa FlyNet, draadloos breedbandinternet op de meeste van haar internationale vluchten.

De belangrijkste luchthaven vanaf waar Lufthansa opereert is Frankfurt International Airport in Frankfurt. Lufthansa is medeoprichter van Star Alliance  en heeft samenwerkingsovereenkomsten met bedrijven zoals Jet Airways, Air India, Avianca / Taca Air Malta en Luxair. Met het frequent flyer programma Miles & More biedt Lufthansa passagiers tal van voordelen op reizen en producten.

De informatie op deze pagina is gecheckt en correct op 5 augustus 2013, gegevens zijn onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Lufthansa

Check-in informatie

Inchecken voor Lufthansa vluchten kan online, telefonisch, per mobiel of bij self service check-in machines op luchthavens. Wie vliegt met Lufthansa kan vanaf 23 uur voor vertrek inchecken. Op internationale vluchten geldt een minimale tijd van 45 minuten voor vertrek, online inchecken en via de mobiele telefoon kan minimaal 90 minuten voor vertrek.

Bagage informatie

Het aantal stuks toegestane handbagage is afhankelijk van de gekozen reisklasse. Boekt u First of Business Class, dan gelden twee stuks handbagage. Reizen in Economy Class geeft recht op een stuk handbagage in de cabine. De afmetingen van handbagage zijn 55 x 40 x 23 cm en het gewicht mag niet meer dan 8 kg bedragen. Opvouwbare kledinghoezen tellen als handbagage mits zij voldoen aan de afmetingen 57 x 54 x 15 cm. Het gewicht van de ruimbagage mag niet meer zijn dan 23 kg als u reist in Economy Class, voor passagiers in Business Class gelden 2 koffers met een max. gewicht van 32 kg per stuk en voor diegenen die reizen in First Class gelden 3 koffers met een max. gewicht van 32 kg per stuk. Frequent Travellers in Economy Class hebben recht op 2 koffers van 23 kg per stuk.

Service aan boord

Op korte en lokale vluchten serveert Lufthansa een snack en een selectie warme, koude en alcoholische dranken. Passagiers op langere vluchten krijgen een complete warme maaltijd. Afhankelijk van het tijdstip van de vlucht is dat lunch en/of diner. Op intercontinentale vluchten kiest u uit drie goed verzorgde maaltijden. In First Class wordt op intercontinentale vluchten een maaltijd bereid door de beroemde chef-koks en kiest uit 4 maaltijden van het à la Carte menu. Lufthansa biedt ook een gezond en smakelijk kindermenu. Daarnaast houdt Lufthansa rekening met uw speciale dieet- en maaltijdwensen. Geef dit door als u boekt.

Stoelen

Stoelreserveringen bij Lufthansa zijn mogelijk, afhankelijk van de vliegroute en de gekozen klasse. Op vluchten binnen Europa in Economy Class is een stoelreservering alleen mogelijk wanneer u online, telefonisch of bij de self service machines incheckt. Voor intercontinentale vluchten kunnen Economy Class reizigers hun stoel kiezen als het vliegticket online is geboekt. Wilt u uw stoel reserveren, dan moet u dit ten minste 24 uur vóór vertrek doen.

Reserveringskosten

Bij het boeken van een Lufthansa vlucht zijn belastingen inbegrepen, de hoogte ervan hangt af van de gekozen bestemming en route. Voor reizen vanuit Duitsland voor vluchten binnen Europa geldt € 8, € 25 voor vluchten naar het Midden-Oosten, delen van Afrika en Centraal-Azië en € 45 voor andere internationale bestemmingen. Als u uw vliegticket annuleert, is restitutie van deze vergoeding mogelijk.

Punctualiteit vluchten

Lufthansa staat in de top 20 meest van meest punctuele airlines (2013) op de 10e plaats. 83,51% van de vluchten vertrok op tijd.