Vluchten zoeken

Retourtype

TAP

TAP Portugal, vaak ook TAP Airlines of gewoon TAP genoemd, is de nationale luchtvaartmaatschappij van Portugal. TAP is 100% staatseigendom en heeft haar hoofdkantoor gevestigd op Portela Airport in Santa Maria dos Olivais, nabij Lissabon. Vanaf daar vliegt TAP naar 80 bestemmingen wereldwijd, waaronder Noord-Amerika, Brazilië, Argentinië en Zuid-Afrika. TAP Airlines behoort tot de luchtvaartalliantie Star Alliance, waartoe ook gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen als Lufthansa en Singapore Airlines behoren.

Bagage Informatie

Passagiers in de Economy Class mogen 1 stuks bagage gratis meenemen en passagiers in de Executive Class zelfs 2 stuks, al gelden voor de afmetingen en het gewicht van uw handbagage wel specifieke voorwaarden. De hoeveelheid ruimbagage die u gratis mee mag nemen hangt af van uw bestemming en de klasse waarin u vliegt. Op de website van TAP kunt u een handig tool gebruiken om te bepalen hoeveel bagage u gratis mag inchecken voor de door u gekozen bestemming.

Check-In Informatie

Bij TAP Airlines kunt u op allerlei verschillende manieren inchecken: via internet, via uw smartphone of bij een incheckbalie of self-service apparaat op de luchthaven. Als u op de luchthaven wenst in te checken dient u dit uiterlijk 60 minuten voor vertrek te doen indien u binnen Europa vliegt en uiterlijk 90 minuten voor vertrek indien u een intercontinentale bestemming heeft of naar een niet-Schengenland vliegt. Checkt u liever online in of met uw smartphone dan kunt u dat al 48 uur voor vertrek doen tot 90 minuten voordat uw vlucht gepland staat te vertrekken. Nadat u online heeft ingecheckt kunt u bij aankomst op de luchthaven uw bagage afgeven bij de incheckbalie of een speciaal daarvoor bestemd afgiftepunt.

Wat is wel en niet inbegrepen

Indien u met TAP vliegt hoeft u zich aan boord nooit te vervelen, want de luchtvaartmaatschappij biedt op elke lange afstandsvlucht een uitgebreid entertainment programma. Mocht u het geluk hebben om met een van de nieuwste Airbus 330 toestellen te vliegen dan heeft u het helemaal voor het kiezen dankzij het volledig interactieve audiovisuele systeem. Ook is TAP de eerste Europese luchtvaartmaatschappij die WIFI aan boord aanbiedt.

3 Redenen om met TAP te vliegen

  1. Typisch Portugese maaltijden, hapjes en drankjes
  2. Interactieve televisie en WIFI aan boord op Airbus 330 toestellen
  3. Kinderen worden op lange vluchten extra verwend met leuke speelgoedjes en speciale kindermaaltijden