Vluchten zoeken

Retourtype

Transavia

Transavia.com is een oer-Nederlandse low cost luchtvaartmaatschappij opgericht in 1966 die lijndiensten en charters uitvoert binnen Europa in de zomer naar vakantielanden en de winter naar de Alpenlanden. Transavia is onderdeel van de KLM-groep. De maatschappij waar je ‘vrolijk van wordt’ vliegt vanaf de luchthavens Amsterdam Airport Schiphol, Rotterdam The Hague Airport en Eindhoven Airport. In de zomer naar ongeveer 90 vakantiebestemmingen, in de winter kiest u uit zo’n 35 (ski)bestemmingen.

Bij Transavia staat innovatie, gemak en gebruikersvriendelijkheid centraal. Snel en eenvoudig online boeken en een stoel reserveren naast het boeken van hotels, autohuur en verzekeringen. Op Transavia.com is een compleet vakantiepakket snel geregeld.

De informatie op deze pagina is gecheckt en correct op 11 november 2013, gegevens zijn onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Transavia

Check-in informatie

Bij Transavia.com kunt u online inchecken, inchecken via een check-in automaat (alleen op Amsterdam Airport Schiphol) op de luchthaven of bij de check-in balie op de luchthaven. Online inchecken kan vanaf 23 uur tot 4 uur voor vertrek van de Transavia vlucht met uw boekingsbevestiging. Print de boarding pass en neem deze mee. Na het inchecken kunt u uw gegevens niet meer wijzigen. Inchecken via de e-automaat kan vanaf 2,5 uur tot 40 minuten voor vertrek.

Bagage informatie

Bij Transavia geldt 1 stuks handbagage van maximaal 55 cm x 35 cm x 25 cm (L x B x H) en een maximaal gewicht van 10 kg. Voor ruimbagage gelden toeslagen, 15 kg is € 15 extra, 20 kg is € 20 extra en 23 kg betekent een toeslag van €25 per persoon per enkele reis. Deze tarieven gelden als u bij het online boeken direct uw ruimbagage regelt. Anders valt het duurder uit.

Service aan boord

Aan boord vindt u een menukaart met daarin het uitgebreide Transavia.com assortiment. Tegen betaling kiest u uit snacks zoals versbereide broodjes en diverse (fris)dranken. De cabin crew komt ook langs met belastingvrije, luxeartikelen die u aan boord afrekent. Inspiratie voor cadeaus en bestemmingen van Transavia.com doet u op in het 100% NL magazine.

Stoelen

Een stoel reserveren kan op de meeste routes van Transavia.com tot uiterlijk 48 uur voor de geplande vertrektijd van de vlucht door in te loggen op Transavia.com Hiervoor geldt een vergoeding. Met opties voor extra of standaard beenruimte. Voor een stoel met extra beenruimte betaalt u € 15 per enkele reis, voor een stoel met standaard beenruimte € 7,50 per enkele reis. De standaard beenruimte bij Transavia bedraagt 74 tot 76 cm. Wie een pakketreis via een touroperator heeft geboekt kan voor de meeste vluchten vanaf 20 dagen tot 48 uur voor vertrek stoelen reserveren via de selfservice website.

Reserveringskosten

Transavia rekent geen reserveringskosten, wel administratiekosten van € 5 per boeking. Het gebruik van een creditcard kost € 5. De prijzen op de Transavia.com website zijn een starttarief per enkele reis inclusief belastingen en eventuele toeslagen. Bij annulering van uw vlucht is het mogelijk om de door de luchthaven en overheid opgelegde belastingen terug te krijgen. Informatie vindt u op de Transavia.com website.

Punctualiteit vluchten

Volgens Flight Stats scoort Transavia met 88% vluchten die op tijd zijn vertrokken (2013).