Vluchten zoeken

Retourtype

Vliegtickets Alicante

Op zoek naar zon, zee, kunst, cultuur, gezellige winkeltjes of lekker eten? Het kan allemaal met vliegtickets Alicante. Deze historische stad aan de Spaanse Costa Blanca is de favoriete badplaats van de Madrilenen en tevens het commerciële centrum van de regio Valencia. Alle bezienswaardigheden in Alicante zijn op loopafstand, waarna u ’s avonds uw voeten wat rust kunt geven in de levendige binnenstad El Barrio, dat barst van de kleine cafés.

Bepalend voor de skyline van Alicante is de Castillo de Santa Barbara, een van oorsprong 9e eeuws kasteel op de top van de berg Benacantil. Maar als u het liever niet hogerop zoekt kunt u er ook voor kiezen om de nabij El Barrio gelegen Iglesia Santa Maria bezoeken, een kerk met een mix van stijlkenmerken uit de barok, rococo en gotiek die op resten van Moorse ruïnes is gebouwd. Behalve kerken en kastelen bezichtigen kunt u in Alicante ook exclusieve restaurants en tapas bars proberen of een wandeling maken door de moderne jachthaven.

Een veel bezocht museum van Alicante is de Museo de Arte Moderno Casa de la Asegurada, waar u beroemde werken van onder andere Picasso, Dali, Chagall en Kandinsky in het echt kunt aanschouwen. Niet ver daar vandaan ligt de Rambla Méndez Núñez, een drukke winkelstraat die leidt naar de Mercado Central, een drukbezochte overdekte markt in art nouveau stijl waar verse vis, vlees, fruit en groenten worden verkocht. Uiteraard heeft Alicante ook diverse stranden, waaronder de Playa del Postiguet en de Playa de San Juan, waar u na een drukke dag heerlijk kunt bijkomen met een verkoelende margarita.

Visum

Een visum is niet vereist voor passagiers met een EU-paspoort. Wees er wel van bewust dat het paspoort gedurende het gehele verblijf geldig dient te zijn.

Seizoen

Alicante is het hele jaar door een bezoekje waard. Tijdens de wintermaanden is de temperatuur meestal meer dan 16 graden en in de zomermaanden kunnen de temperaturen oplopen tot boven de 30 graden.

Vervoer

In Alicante kunt u eenvoudig gebruik maken van het openbaar vervoer of met uw huurauto rijden. Taxi's zijn ook relatief goedkoop.

Openingstijden

Grote winkels en winkelcentra zijn geopend van maandag t/m zaterdag van 10:00-22:00, kleinere winkels houden tussen 14:00 en 17:00 een siësta. De meeste winkels zijn op zondag gesloten.

Fooien

De service in restaurants is bij de prijs inbegrepen maar het is wel gebruikelijk om het bedrag naar boven af te ronden.

Informatie en noodgevallen
Algemeen alarmnummer: 112
Politie en brandweer: 091

Bezienswaardigheden

1. Kasteel van Santa Barbara: Een indrukwekkend middeleeuws kasteel ten noorden van Alicante dat vanaf het centrum van de stad bereikt kan worden via een kabelbaan.
2. La Tabarca: Dit eiland ligt iets vanaf de kust van Alicante en is de perfecte bestemming voor een dagje uit.
3. Playa de San Juan Alicante heeft een eigen zandstrand en boulevard, maar het net buiten het centrum gelegen Playa de San Juan is ook zeker een bezoek waard.
4. Paseo de la Explanada: Deze promenade ligt midden in het centrum en is een ‘must’ voor iedereen.
5. Santa Maria kerk: Deze Gotische kerk uit de 13e eeuw vormt een van de vele prachtige historische bezienswaardigheden van Alicante.

Feitjes

Aantal inwoners: meer dan 340.000, inclusief voorsteden zelfs ruim 757.000
Valuta: Euro
Internationaal toegangsnummer: 34
Religie: voornamelijk Katholiek
Tijdsverschil: geen
Officiële taal: Spaans

meer

Goedkoopste vluchten naar Alicante van...

 Alicante Reisgids

Hogueras de San Juan
Stranden
Santa Barbara Castle
Wat vroeger bekend was als een vervallen oude havenstad is inmiddels omgetoverd tot een stijlvolle stad met boulevards en palmbomen, grote pleinen, een uitstekende keuken en een aparte mediterrane cultuur. Naast de lange witte zandstranden, een mild klimaat en meer dan 300 dagen zon per jaar, is Alicante ook wel ... Alicante stadsgids

retour vanaf 66

 Alicante Speciale aanbiedingen

Hotels in Alicante

Autoverhuur in Alicante

Foto's van Alicante_Rafael