Vluchten zoeken

Retourtype

Vluchten Amsterdam

Of u nu goedkope vliegtickets Amsterdam zoekt vanwege vakantie, familiebezoek of zelfs remigratie, Skyscanner helpt u om razendsnel de beste vliegticket aanbiedingen Amsterdam te vinden. Eenmaal in Amsterdam aangekomen zal uw hart weer helemaal opengaan. Natuurlijk mag u de belangrijkste bezienswaardigheden van Amsterdam, zoals de Grachtengordel, het Rijksmuseum, het Anne Frank Museum en de Wallen niet missen, maar als u wat meer tijd heeft dan loont het de moeite om buiten de gebaande paden te gaan en op zoek te gaan naar de ‘verborgen parels’ van Amsterdam.

Visum

Houders van een Nederlands paspoort of Europese Identiteitskaart hoeven geen visum aan te vragen om Amsterdam te bezoeken.

Seizoen

Eigenlijk is elk seizoen geschikt voor een bezoek aan Amsterdam. In de zomermaanden zijn de temperaturen het hoogst, de natste maanden zijn in de herfst en de lente.

Vervoer

In Amsterdam kunt u gebruik maken van bussen, trams, metro’s en lokale treinen. Indien u van plan bent om een of meer dagen veel van het openbaar vervoer gebruik te maken dan kunt u het beste een dagkaart of meerdagenkaart kopen.

Openingstijden

Winkels: open maandag tot en met vrijdag van ca. 9:00 tot 18:00 en zaterdag van ca. 9:00 tot 17:00. Op donderdag zijn de meeste winkels open tot 21:00 en ‘s zondags zijn veel winkels in het centrum open van ca. 11:00 tot 17:00.

Restaurants en cafés: afhankelijk van het type horeca geopend van 8:00 of 12:00. tot 1:00, nachtclubs zijn meestal open vanaf 23:00 tot 2:00 of later.

Banken: geopend maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 17:00.

Fooien

In Amsterdam is het gebruikelijk om in restaurants ca. 5 tot 10% fooi te geven. Indien u gebruik maakt van een taxi kunt u het bedrag naar boven afronden.

Informatie en noodgevallen

Algemeen alarmnummer: 112.

Nederlandse Ambassade: niet van toepassing. Bij vermissing van uw paspoort kunt u, indien u in Nederland woont, terecht bij het gemeentehuis in uw eigen woonplaats. Als u in het buitenland woont kunt u op Schiphol een nieuw paspoort aanvragen.

Bezienswaardigheden

De meeste toeristen die op stedentrip naar Amsterdam gaan, komen voor de topbezienswaardigheden zoals de Grachtengordel, de Wallen, het Rijksmuseum, het Van Goghmuseum, het Leidseplein, het geheel vernieuwde Stedelijk Museum en het Anne Frank Museum. Wees op tijd anders heeft u pech om achter in de lange rij te staan. Indien u echter liever de meute ontloopt kunt u het beste de Jordaan induiken, een oude Amsterdamse volkswijk die al jaren populair is bij hippe en welgestelde stadsbewoners en barst van de gezellige restaurantjes, cafeetjes en winkeltjes. Bent u van plan om op koopjesjacht te gaan, vergeet dan ook niet om een bezoekje te brengen aan de Albert Cuypmarkt in de wijk De Pijp en de Waterloopleinmarkt, die zich vlak naast de Stopera bevindt.

meer

Goedkoopste vluchten naar Amsterdam Schiphol van...

 Bespaar op uw vliegtickets, wijzig uw bestemmingsluchthaven!

retour vanaf 205

 Amsterdam Schiphol Speciale aanbiedingen

Hotels in Amsterdam

Autoverhuur in Amsterdam Schiphol

Foto's van Flickr/yanti.marliana