Vluchten zoeken

Retourtype
Kayseri

Vliegtickets Kayseri

Indien u een vakantie in Turkije in gedachten heeft denkt u misschien in eerste instantie aan bekende badplaatsen als Antalya, Marmaris, Izmir en Bodrum, maar dit prachtige land dat met één voet in Azië en één voet in Europa staat heeft nog veel meer te bieden. Als u vliegtickets Kayseri boekt maakt u kennis met het binnenland van Turkije, dat bekend staat om haar goed bewaard gebleven cultuur en prachtige archeologie.

Visum

Indien u houder bent van een Nederlands paspoort dient u een visum aan te vragen om Turkije te bezoeken. U kunt dit doen via internet, of na aankomst op de luchthaven van Kayseri bij het visa-loket. Een (e-)visum voor Turkije kost €15,- en is 6 maanden geldig, waarbij u per bezoek maximaal 90 dagen in Turkije mag blijven.

Seizoen

De beste seizoenen voor een bezoek aan Kayseri zijn de lente en de herfst, wanneer de gemiddelde dagtemperatuur meestal tussen de 18C en 23C ligt. In de zomermaanden kan het in Kayseri soms ondraaglijk warm zijn en in de winter vriest het er regelmatig.

Vervoer

Als u Kayseri gaat verkennen kunt u gebruik maken van bussen, minibusjes (dolmuş) en taxi’s. Daarnaast kunt u de gloednieuwe light rail transit (LRT) nemen, die enkele jaren geleden is geopend.

Openingstijden

Winkels: veel winkels zijn geopend van 9:30 tot 13:00 en van 14:00 tot 19:00. Grote winkels, warenhuizen en supermarkten zijn tussen de middag gewoon geopend.

Cafés en restaurants: meestal open van ca. 8:00 of 12:00 tot 24:00, afhankelijk van het type horeca.

Banken: meestal open van 8:30 tot 12:00 en van 13:30 tot 17:00.

Fooien

In Kayseri is het gebruikelijk om ca. 10% fooi te geven in restaurants en aan kruiers, gidsen en taxichauffeurs.

Informatie en noodgevallen

Algemene alarmnummers: politie (155), brandweer (110), ambulance (112).

Nederlands Consulaat: Istiklal Caddesi 197, 34433 Beyoglu, Istanbul. Tel.: (+90) 212 393 21 21.

Bezienswaardigheden

Kayseri is een prachtige antieke stad die al 3000 jaar voor het begin van onze jaartelling bestond. Kayseri barst dan ook van de prachtige historische bezienswaardigheden, zoals de eeuwenoude stadswallen, de 13e eeuwse

Mahperi Hunat Hatun moskee, de eveneens 13e eeuwse Sahabiye Medresesi, het Çifte Medrese scholencomplex, de Döner Kümbet graftombe en het Cumhuriyet Plein met een imposant standbeeld van Mustafa Kemal Atatürk. Indien u interesse heeft in Ottomaanse kunst dan dient u zeker een bezoekje te brengen aan het Güpgüpoğlu Konağı museum en het Archeologisch museum, dat dicht bij het Mezarlik park ligt. Wilt u ook nog gaan winkelen, neem dan eens een kijkje in het prachtige overdekte winkelcentrum Kapalı Çarşı (de Grand Bazaar), of het eveneens adembenemende Bedesten, waar u veel koopjes zult vinden. 

meer

Goedkoopste vluchten naar Kayseri van...

retour vanaf 130

 Kayseri Speciale aanbiedingen

Hotels in Kayseri

Autoverhuur in Kayseri

Foto's van Flickr/william.neuheisel