Vluchten zoeken

Retourtype
Vliegtickets Australie

Vliegtickets Australie

Van plan om op vakantie of backpacken te gaan naar het prachtige Australië? Dan zult u daar zeker enkele weken voor uit willen trekken, want alleen al naar Australië vliegen duurt meer dan een dag. Echter, daar krijgt u dan ook heel veel voor terug! Kunt u zich al voorstellen hoe u door de bruisende stad Sydney wandelt en het imposante Operagebouw bewondert, Ayers Rock beklimt, eeuwenoude rotstekeningen van Aboriginals bekijkt, kampeert tussen de kangoeroes of een boottochtje maakt tussen de haaien en krokodillen? Boek daarom vandaag nog vliegtickets Australië en begin binnenkort uw reis naar ‘Down Under’!

Visum

Indien u in het bezit bent van een geldig Nederlands paspoort dient u online een e-visum voor Australië aan te vragen, dat geheel kosteloos is als u minder dan 3 maanden in het land blijft.

Seizoen

Het zuiden van Australië kunt u het beste in de lente of zomer bezoeken, tussen november en februari. Het noorden van Australië heeft een (sub-)tropisch klimaat; hier is het dus het gehele jaar door lekker warm, al valt er veel regen tussen december en maart.

Vervoer

Indien u een rondreis wilt maken langs de oostkust van Australië dan kunt u het beste een auto of camper huren of een goedkope bus nemen. Voor grotere afstanden kunt u het beste een binnenlandse vlucht boeken, ook hiervoor vindt u goedkope vliegtickets via Skyscanner.

Openingstijden

Winkels: meestal open van maandag tot en met zaterdag van 9:00 tot 17:00 of 20:00. In sommige staten zijn grotere winkels ook op zondag geopend van 10:00 tot 16:00.

Restaurants en cafés: vaak geopend van 8:00 tot ca. 1:00, afhankelijk van het type horeca.

Banken: open van maandag tot en met donderdag van 9:30 tot 16:00 en op vrijdag tot 17:00.

Fooien

Als u in Australië in een restaurant gaat eten is de service bij de prijs inbegrepen, maar daar bovenop wordt een fooi van ca. 10% zeer gewaardeerd. Indien u een taxi neemt of aan drankje in een café drinkt kunt u de rekening naar boven afronden.

Informatie en noodgevallen

Algemeen alarmnummer: 119.

Nederlandse ambassade: 120 Empire Circuit, Yarralumla, ACT 2600, Canberra. Tel.: 0061262733111.

Bezienswaardigheden

Waarschijnlijk begint uw vakantie naar Australië in Sydney of een andere grote stad langs de kust, zoals Canberra, Adelaide, Brisbane, Cairns of Darwin. Als u gaat vliegen naar Sydney zult u waarschijnlijk rechtstreeks naar het beroemde Operagebouw willen gaan, die u ook mooi van veraf kunt zien liggen als u over de Harbour Bridge wandelt. Daarna kunt u bijkomen op het hippe strand Bondi Beach, of gaan winkelen in de wijk The Rocks. Strand-, zee- en zonliefhebbers doen er goed aan om vervolgens een auto of camper te huren om de prachtige oostkust te gaan verkennen. Indien u ook wat aan cultuur wilt doen of door de Outback van Australië wilt wandelen dan moet u zeker een binnenlandse vlucht naar Alice Springs nemen, vanwaar het nog maar een uurtje rijden is naar de beroemde rots Uluru, beter bekend als Ayers Rock. Wilt u koala's, wombats en vogelbekdieren zien? Bezoek dan een van de vele natuurparken die Australië telt, want hier kunt u deze bijzondere dieren als kangaroos en koala’s van dichtbij bekijken. 

meer

Vluchten naar Australië

Foto's van daipresents