Vluchten zoeken

Retourtype
Vliegtickets Aruba

Vliegtickets Aruba

Aruba is een Caribische eiland dat tot het Koninkrijk der Nederlanden behoort. Vooral Amerikaanse en Nederlandse toeristen kiezen al decennia lang voor vliegtickets Aruba, niet in de laatste plaats vanwege de prachtige stranden en de zon die er vrijwel altijd schijnt.

Visum

Houders van een geldig Nederlands paspoort hoeven geen visum aan te vragen om Aruba te bezoeken. Zonder visum mag u maximaal 30 dagen op Aruba blijven en zodra u weer vertrekt dient uw paspoort nog minimaal 6 maanden geldig te zijn. Daarnaast dient u in het bezit te zijn van een een geldig retour- of doorreisticket.

Seizoen

Aruba heeft een zonnig en warm klimaat met een gemiddelde dagtemperatuur van zo’n 27 C. De meeste regen valt in de wintermaanden, maar omdat de buien vaak ’s nachts vallen heeft u daar overdag weinig last van.

Vervoer

Aruba heeft een uitgebreid busnetwerk. De bussen van Arbus rijden naar alle uithoeken van het eiland, en daarnaast kunt u gebruik maken van minibusjes die die de grote hotels en bestemmingen als San Nicolaas, Santa Cruz en Noord met elkaar verbinden. In Oranjestad, de hoofdstad van Aruba, rijdt bovendien een tram.

Openingstijden

Winkels: geopend maandag tot en met zaterdag van 9:00 tot 18:00. Grote winkelcentra en supermarkten zijn vaak tot 22:00 open.

Restaurants en cafés: open van ca. 11:00 tot ca. 24:00.

Banken: geopend maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 15:30.

Fooien

Het geven van fooien is zeer gebruikelijk op Aruba. In restaurants wordt doorgaans ca. 15% fooi gegeven en taxichauffeurs rekenen op 20%. Daarnaast is het gebruikelijk om kamermeisjes, portiers en liftjongens een kleine fooi te geven.

Informatie en noodgevallen

Algemeen alarmnummer: 911. Rechtstreekse nummers: 100 (politie), 913 (reddingsbrigade).

Aruba maakt deel uit van het Koninkrijk der Nederlanden, er is daarom geen Nederlandse ambassade op het eiland.

Bezienswaardigheden

Al is Aruba niet veel groter dan het Waddeneiland Texel, toch is er op dit Caribische eiland van alles te doen. Op de eerste plaats zijn er natuurlijk de talloze prachtige stranden, zoals Palm Beach, Eagle Beach en Baby Beach, waar u heerlijk kunt zonnen of pootje baden in de zee. Indien u kitesurfers wilt

bewonderen of zelf op de surfplank wilt stappen kunt u het beste naar het strand van Boca Grande gaan, en als u op zoek bent naar een strand dichtbij de hoofdstad Oranjestad gaat u richting Druif Beach. Daarnaast zijn er op Aruba allerlei bezienswaardigheden te vinden, zoals het beroemde Fort Zoutman, waarin het Historisch Museum van Aruba is gevestigd. Op Aruba kunt u ook gezellig winkelen, bijvoorbeeld in de Royal Plaza Mall aan de L.G. Smith Boulevard. 

meer

Foto's van Paul_Wheeler