Vluchten zoeken

Retourtype
Belgrade

Vliegtickets Belgrado Nikola Tesla

Met vliegtickets Belgrado staat u een wervelend weekend te wachten, want deze Servische stad heeft van alles te bieden: kunst, cultuur, lekker eten, uitgebreid winkelen en hip uitgaan. Laat u verbazen door het rijke historische verleden van Belgrado, bezoek een van de vele musea en galeries die de stad telt of duik het bruisende uitgaansleven in en geniet van een heerlijke stedentrip waar u nog lang over na zult praten.

Visum

Indien u houder bent van een Nederlands paspoort of Europese Identiteitskaart heeft u geen visum nodig om Belgrado te bezoeken.

Seizoen

In Belgrado is het ‘s zomers lekker warm (22 C tot 28 C) en ’s winters koud en regenachtig. Indien u het liever niet te koud of te nat heeft kunt u Belgrado dus het beste in de lente, zomer of herfst bezoeken.

Vervoer

In Belgrado kunt u gebruik maken van bussen, trams en trolleybussen, die u snel en efficiënt naar alle bezienswaardigheden van de stad brengen.

Openingstijden

Winkels: geopend van maandag tot en met zondag van 8:00 tot 22:00. Op zondag gaan sommige winkels eerder dicht.

Restaurants en cafés: vaak open van 8:00 tot 23:00 of nog later, afhankelijk van het type horeca.

Banken: geopend maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00.

Fooien

In Belgrado is het geven van fooien niet gebruikelijk, maar als de service goed was kunt u in restaurants 5-15% fooi geven. In taxi’s kunt u het bedrag naar boven afronden.

Informatie en noodgevallen

Algemeen alarmnummer: 112.

Nederlands consulaat: Simina 29, 11000 Belgrado. Tel.: +381 11 2023900.

Bezienswaardigheden

Belgrado is de hoofdstad van Servië en kent een rijke historie die terug gaat tot de prehistorie, toen vroeg-neolithische volkeren zich in dit gebied vestigden. Indien u alles over de geschiedenis van Belgrado te weten wilt komen kunt u het beste als eerste naar het imposante Fort van Belgrado gaan. Vervolgens is het aan te raden om het Historisch Museum te bezoeken, waar u niet alleen leert hoe Belgrado en Servië zich door de eeuwen heen hebben ontwikkeld, maar ook grappige snuisterijen aantreft, zoals maanstenen die gedoneerd zijn door astronauten van de Apollo 11 en een met 260 briljanten belegd zwaard dat ooit eigendom was van Stalin. Andere interessante bezienswaardigheden in Belgrado zijn de Boheemse wijk Skadarlija en de prachtige Tempel van de Heilige Sava.

Indien u van winkelen houdt is Belgrado zeker een stad voor u, want in het voetgangersgebied Knez Mihailova treft u naast alle bekende Servische en internationale winkelketens ook talloze kleine unieke winkeltjes aan. Bent u op zoek naar grote merken dan moet u zeker ook even het moderne Ušce Shopping Center bezoeken, dat naast winkels ook onderdak biedt aan talloze restaurants, een bioscoop, een bowlingbaan, een casino en zelfs een Family Entertainment Center.  

meer

Goedkoopste vluchten naar Belgrado Nikola Tesla van...

 Bespaar op uw vliegtickets, wijzig uw bestemmingsluchthaven!

retour vanaf 60

 Belgrado Nikola Tesla Speciale aanbiedingen

Hotels in Belgrado

Autoverhuur in Belgrado Nikola Tesla

Foto's van Flickr/Rudolf Getel