Vluchten zoeken

Retourtype
Vliegtickets Berlijn

Vliegen naar Berlijn

Berlijn is de perfecte vakantiebestemming voor wie niet kan kiezen tussen ontspanning en feesten, want Berlijn heeft twee verschillende gezichten. Aan de ene kant is het een prachtige stad vol historische gebouwen, groene parken, meren en rivieren, maar aan de andere kant is Berlijn een broedplaats van jonge en hippe kunstenaars, en barst het van de nachtclubs en cafés, zoals de Kitkatclub waar u tot het ochtendgloren kunt feesten. 

Vliegen naar Berlijn voor een onvergetelijke tijd in deze energieke stad! U zult zich geen moment vervelen, de stad staat vol met bezienswaardigheden en is daarnaast één van de groenste steden in Europa. Ook als u vooral ‘s nachts tot leven komt dient u zeker een stadswandeling te maken, want het culturele en architecturale erfgoed van Berlijn is uitermate indrukwekkend . Uiteraard ontkomt u ook niet aan een stukje geschiedenis als u door Berlijn loopt, en kunt u nog steeds op enkele plekken een gedeelte van de Berlijnse muur met uw eigen handen aanraken.

Visum

Berlijn ligt in de Europese Unie, dus indien u houder bent van een Nederlands paspoort of toeristenkaart hoeft u geen visum aan te vragen.

Seizoen

Het klimaat van Berlijn lijkt erg op dat van Nederland, al is het er vaak in de zomer iets warmer en in de winter wat kouder. Vooral in de zomer en herfst is Berlijn erg in trek bij toeristen.

Vervoer

Vanaf de luchthaven van Berlin Tegel kunt u per BVG bus naar de stad reizen, waarna u kunt overstappen op de U-Bahn of S-Bahn om naar uw eindbestemming te reizen. Om de stad te verkennen kunt u gebruik maken van de U–Bahn, S-Bahn, tram, bus, veerboot en taxi.

Openingstijden

Winkels: open maandag t/m zaterdag van 10:00 tot 20:00.

Restaurants en cafés: afhankelijk van het type horeca geopend van 9:00 of 12:00 tot 1:00, nachtclubs zijn meestal open van 24:00 tot 6:00 of zelfs 12:00

Banken: geopend maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 12:00 en van 14:00 tot 16:00.

Fooien

Indien u in een restaurant eet of gebruikt maakt van een taxi is het gebruikelijk om de rekening naar boven af te ronden, maar dit is niet verplicht.

Informatie en noodgevallen

Algemeen alarmnummer: 112

Nederlands Ambassade: Klosterstraße 50  10179 Berlin. Tel.: +49 30 209560

Bezienswaardigheden

Berlijn is een wereldstad van formaat met een rijke geschiedenis, het is dus raadzaam om wat tijd uit te trekken om de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad te bewonderen, waaronder de Reichstag, de Brandenburger Tor, de Potsdamer Platz, het Holocaustmonument, de Gendarmenmarkt en de Friedrichstrasse. Uiteraard dient u ook zeker een kijkje te nemen bij een van de overblijfselen van de Berlijnse Muur en Checkpoint Charlie. Houdt u van winkelen dan zult u waarschijnlijk ook even de KaDeWe willen bezoeken, dat na Harrods in Londen het grootste warenhuis van Europa is.

Met Skyscanner vindt u razendsnel de goedkoopste vluchten Berlijn, waarna u rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappij of de ticketwebsite van uw keuze kunt boeken. Daarnaast kunt u via Skyscanner ook uw perfecte hotel Berlijn vinden.

 

meer

Goedkoopste vluchten naar Berlijn van...

 Berlijn Reisgids

De Brandenburger Tor
De Berlijnse Muur
De Reichtag
Berlijn is een verbazingwekkende stad, waar gebeurtenissen hebben plaatsgevonden die een enorm effect hebben gehad op de rest van Europa. Het is getekend door oorlog, in tweeën gedeeld en weer herenigd, maar het Berlijn van vandaag is een levendige 24-uurs stad vol met musea, kunstgalerijen, eigenzinnige hotels en andere culturele ... Berlijn stadsgids

retour vanaf 38

 Berlijn Speciale aanbiedingen

Hotels in Berlijn

Autoverhuur in Berlijn

Foto's van Rol1000