Vluchten zoeken

Retourtype
Birmingham

Vliegtickets Birmingham

Birmingham is na Londen de grootste stad van Engeland en wordt door veel historici beschouwd als de bakermat van de Engelse Industriële Revolutie. Ook vandaag de dag wordt Birmingham nog steeds gezien als een belangrijk commercieel centrum, en daarnaast speelt de stad een prominente rol op het gebied van kunst, cultuur en wetenschap. Tijd dus om op zoek te gaan naar goedkope vliegtickets Birmingham!

Visum

Indien u in het bezit bent van een Nederlands paspoort of een Europese Identiteitskaart hoeft u geen visum aan te vragen om Birmingham te bezoeken.

Seizoen

Het klimaat van Birmingham lijkt erg op dat van Nederland, met milde, vaak natte winters en gematigde zomers. Het maakt dus niet uit wanneer u Birmingham bezoekt, want het is er nooit te koud of te warm.

Vervoer

In Birmingham kunt u gebruik maken van bussen en lokale treinen. Daarnaast heeft de stad meer kanalen dan Venetië, maar omdat deze wijder verspreid liggen zijn ze minder prominent aanwezig en worden ze vooral gebruikt voor toeristische vaartochtjes.

Openingstijden

Winkels: meestal dagelijks geopend van 9:00 tot 18:00. Grote supermarkten, warenhuizen en winkelcentra zijn meestal tot 22:00 open.

Restaurants en cafés: meestal open van 11:00 tot 23:00 of nog later, afhankelijk van het type horeca

Banken: geopend maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00.

Fooien

In Birmingham is het gebruikelijk om in restaurants en aan taxichauffeurs ca. 10% fooi geven. Daarnaast maakt u hotelbedienden en kappers blij met een kleine fooi.

Informatie en noodgevallen

Algemeen alarmnummer: 999.

Nederlands consulaat: 1429 Pershore Road, Stirchley, Birmingham B30 2JL. Tel.: +44 121 433 3056.

Bezienswaardigheden

Zin in een stedenreis naar Engeland maar heeft u Londen nu wel gezien? Denk dan eens aan Birmingham, want deze stad in de West Midlands is na Londen de grootste stad van Engeland en zowel op het gebied van kunst, cultuur als wetenschap een belangrijk Brits epicentrum. Indien u wat meer te weten wilt komen over de geschiedenis van Birmingham kunt u het beste een wandeltocht gaan maken om historische bezienswaardigheden als Victoria Square, de Council House, Aston Hall, de Sarehole Mill en de Oakhouse te bewonderen. Daarnaast

telt Birmingham talloze interessante musea, zoals de Birmingham Museum & Art Gallery, het wetenschapsmuseum Thinktank en het Barber Institute of Fine Arts. Als u met het hele gezin op stedenrip naar Birmingham gaat moet u ook zeker even een bezoekje brengen aan Cadbury World, want in dit pretpark, dat Cadbury chocolade als centrale thema heeft, kunt u niet alleen chocolade proeven, maar ook een ritje maken in allerlei leuke attracties. Indien u van winkelen houdt heeft u aan een weekend Birmingham waarschijnlijk niet genoeg, want de stad heeft ontelbaar veel winkelcentra, zoals het geheel nieuwe The Bullring, Pavilion Central en Martineau Place. Ook heeft Birmingham een bruisend nachtleven, dat zich vooral afspeelt rond Broad Street en Brindleyplace. 

meer

Goedkoopste vluchten naar Birmingham van...

retour vanaf 60

 Birmingham Speciale aanbiedingen

Hotels in Birmingham

Autoverhuur in Birmingham

Foto's van Flickr/Flowizm