Vluchten zoeken

Retourtype
Brazilie

Vliegtickets Brazilië

Met vliegtickets Brazilië vliegt u naar het sportland bij uitstek, want de komende jaren vinden daar het WK 2014 en de Olympische zomerspelen 2016 plaats. Wilt u volgend jaar bij het WK voetbal zijn dan kunt u nu al gaan kijken naar een vliegticket Brazilië. Naast het WK is Brazilië natuurlijk een prachtig land voor een mooie lange zomervakantie.

Het is verstandig om vooraf te bepalen welke bezienswaardigheden u graag wil zien. Of u nu op zoek bent naar een mooie strandvakantie, prachtige natuurgebieden, cultuur of het nachtleven, Brazilië heeft voor elk van deze voorkeuren een paar favoriete bestemmingen.

Langs de gehele kust van Brazilië, die zich uitstrekt over ruim 900 kilometer, vindt u prachtige stranden waar u behalve van de zon genieten ook kunt duiken, snorkelen en waterskiën. Sommige stranden worden druk bezocht en trekken veel flamboyante bezoekers, zoals het strand van Ipanema in Rio de Janeiro. Andere badplaaten staan vol vakantieresorts en hebben een bruisend nachtleven, zoals Natal en Fortaleza.

Indien u van plan bent een trektocht door de jungle van het Amazonegebied te maken dan zullen uw vakantieherinneringen eeuwig in uw geheugen gegrift blijven als u de adembenemende Iguaçu watervallen bezoekt, die omgeven worden door een subtropisch regenwoud waar meer dan 2700 plantensoorten voorkomen en talloze tropisch diersoorten zich schuilhouden, zoals de kaaiman en de reuzenmiereneter.

Voor muziek, dans en lekker eten kunt u het beste naar grote steden zoals Rio de Janeiro en São Paulo gaan, waar capoeiradansers op straat hun kunsten vertonen terwijl u vanaf een terrasje van uw caipirinha nipt. Wilt u echt ervaren hoe de Brazilianen feest vieren dan kunt u het land het beste bezoeken als het carnaval is, het grootste nationale feest van Brazilië.

Het hoogseizoen van Brazilië loopt van december tot maart, maar ook daarbuiten, wanneer de temperaturen wat milder zijn maar het toch niet te nat is, is het land prima te bezoeken.

Visum

Indien u houder bent van een Nederlands paspoort hoeft u geen visum aan te vragen als u maximaal 90 dagen in Brazilië verblijft. Bij vertrek dient uw paspoort nog 6 maanden geldig te zijn.

Seizoen

Brazilië is een enorm groot land, wat betekent dat het klimaat per regio verschilt. Indien u naar een bestemming aan de oostkust gaat, zoals bijvoorbeeld Rio de Janeiro of Fortaleza, dan kunt u zowel in de zomer als winter lekker warm weer verwachten. Ook als u naar de hoofdstad Brasilia gaat duiken de temperaturen zelfs in de koelste maand juni overdag niet vaak beneden de 18 C. Echter, hoe meer u naar het zuiden afzakt hoe lager de temperaturen in de maanden juni, juli en augustus zijn, al blijft het weer zelfs in de koudste maanden altijd heel aangenaam.

Vervoer

Zodra u op de internationale luchthaven van Rio de Janeiro, Sao Paulo of Brasilia landt kunt u het beste met een taxi naar uw eindbestemming reizen. In de stad zelf kunt u gebruik maken van stadsbussen, metro’s en treinen. Indien u tussen verschillende Braziliaanse steden wil reizen kan het de moeite waard zijn om een binnenlandse vlucht te nemen, want de afstanden zijn vaak erg groot.

Openingstijden

Winkels: meestal open van ca. 9:00 tot 18:30. Grote winkelcentra zijn vaak geopend van 10:00 tot 22:00

Cafés en restaurants: vaak geopend van 8:00 tot 1:00, nachtclubs zijn meestal veel langer open.

Banken: geopend van maandag tot en met vrijdag van 10:00 tot 16:00.

Fooien

Het is in Brazilië niet gebruikelijk om fooien te geven, al wordt de prijs van een taxirit meestal naar boven afgerond. Veel restaurants voegen standaard 10% servicekosten toe aan de rekening, maar ook deze kosten bent u niet verplicht te betalen indien u van mening bent dat de bediening onder de maat was.

Informatie en noodgevallen

In Brazilië kunt u de volgende algemene alarmnummers bellen: 190 (politie), 193 (brandweer), 192 (ambulance). Indien u 911 of 112 belt wordt u doorverbonden met de politie.

Nederlandse Ambassade: SES - Quadra 801, Lote 05, 70405-900, Brasilia. Tel.: +5561-3961-3200

Bezienswaardigheden

Brazilië is het grootste land van Zuid-Amerika, dus als u het land echt wil leren kennen kunt u daar het beste enkele weken voor uittrekken. Uiteraard zult u een bezoekje willen brengen aan Rio de Janeiro om de adembenemende Cristo Redentor, het beroemde beeld van ‘Christus de Verlosser’, van dichtbij te aanschouwen. Echte strandliefhebbers reizen vervolgens het liefst af naar Fortaleza, dat na Rio de populairste toeristische bestemming van Brazilië is. Wilt u ook een bezoekje brengen aan de prachtige tropische regenwouden van Brazilië dan is een bezoekje aan de beroemde watervallen van Manaus zeer aan te raden.

 

meer