Vluchten zoeken

Retourtype
Kyle Taylor, Dream It. Do it. World Tour

Vliegtickets China

China is een fascinerend land dat bij velen tot de verbeelding spreekt vanwege de bijzondere cultuur, symboliek, natuur, geschiedenis en natuurlijk het lekkere eten. Indien u kiest voor vliegtickets China en een goede indruk wilt krijgen van het land kunt u het beste een bezoek aan moderne Chinese steden als Peking combineren met een kleine rondreis door het land, waar de oude tradities, de prachtige natuur en indrukwekkende cultuur nog goed bewaard zijn gebleven.

Visum

Houders van een Nederlands paspoort hebben als zij China willen bezoeken een visum nodig, dat dient te worden aangevraagd bij een Chinese Ambassade buiten China. Na uw vakantie in China dient uw paspoort nog minimaal zes maanden geldig te zijn.

Seizoen

China is een groot land met verschillende klimaten. Indien u naar Peking en de omliggende regio op vakantie gaat kunt u het land het beste in de lente of herfst bezoeken, want de zomers zijn daar zeer heet en de winters bitter koud.

Vervoer

In grote steden als Peking kunt u gebruik maken van metro’s, bussen en taxi’s. Daarnaast kunt u in veel grote steden een fiets huren, het meest gebruikte vervoermiddel van de Chinezen. Buiten de grote steden bent u aangewezen op bussen en treinen, maar indien u van plan bent om zeer grote afstanden te gaan afleggen kan het vaak veel voordeliger zijn om een binnenlandse vlucht te nemen.

Openingstijden

Winkels: vaak open vanaf ca. 8:00 tot 20:00. Winkelcentra in grote steden zijn geopend van 10:00 tot 22:00.

Restaurants: meestal geopend van 11:00 tot 13:30 en van 16:30 tot 20:30. Kleine eetstalletjes zijn vaak eerder en langer open.

Banken: geopend maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00.

Fooien

In China is het geven van fooien niet gebruikelijk, tenzij u in Westerse restaurants eet of meegaat met georganiseerde excursies.

Informatie en noodgevallen

Algemeen alarmnummer: 110. (politie), 119. (brandweer), 120. (ambulance), 6525 5486. (hulp voor toeristen).

Nederlandse ambassade: Liangmahe South Road #4, Chaoyang, Peking. Tel.: +86 10 8532 0200.

Bezienswaardigheden

Als u op vakantie naar China gaat begint uw reis waarschijnlijk in Peking (Beijing), de hoofdstad van het land. Het is zeker de moeite waard om enkele dagen in Peking te blijven, want deze stad barst van de interessante

bezienswaardigheden, zoals de Verboden Stad, het Zomerpaleis, het Plein van de Hemelse Vrede en de Gulou en Zhonglou torens. Daarnaast moet u ook zeker de beroemde Chinese Muur bezoeken, die op nog geen uur rijden van Peking ligt, in Badaling. Andere geliefde bezienswaardigheden in China zijn de Longji rijstterassen, het Terracottaleger in Xi'an, het hangende klooster van Datong, de Jiuzhai vallei en de pandaberen in Chengdu. En als u een echte koopjesjager of gadget-freak bent mag een bezoekje aan Hong Kong natuurlijk niet in uw reisprogramma ontbreken. 

meer

Foto's van Kyle Taylor, Dream It. Do it. World Tour