Vluchten zoeken

Retourtype
Colombia

Vliegtickets Colombia

Colombia bevindt zich in Zuid-Amerika, tussen Ecuador en Venezuela. Talloze toeristen boeken jaarlijks vliegtickets Colombia vanwege de adembenemende natuur, de prachtige koloniale steden, de indrukwekkende ruïnes, de mooie stranden en het bruisende uitgaansleven in moderne steden als Bogota en Medellin, dus wat uw voorkeuren ook zijn, als u gaat vliegen naar de Colombia bent u verzekerd van een interessante en gevarieerde vakantie die bovendien heel goedkoop zal uitpakken.

Visum

Indien u in het bezit bent van een Nederlands paspoort mag u maximaal 90 dagen in de Colombia verblijven zonder visum. Zodra u het land weer verlaat dient uw paspoort nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.

Seizoen

De beste tijd om Colombia te bezoeken is tijdens een van de droge periodes, die precies in onze zomer en winter vallen. Niet alle gebieden in Colombia hebben overigens een tropisch klimaat, want in de bergen kan het ook overdag vrij koel zijn.

Vervoer

In Colombia is de bus het belangrijkste vervoermiddel, zowel voor korte als lange afstanden. Een auto huren in Colombia wordt sterk afgeraden omdat dit niet veilig is.

Openingstijden

Winkels: meestal geopend maandag tot en met zaterdag van 9:00 tot 12:30 en van 14:30 tot 20:00. Winkelcentra en grote warenhuizen zijn vaak de hele dag open en ook op zondag.

Restaurants: open vanaf vroeg in de ochtend of middag tot ca. 23:00. Cafés en nachtclubs in grote steden zijn open tot 1:00 of later.

Banken: geopend maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 16:00.

Fooien

Het is in Colombia zeer gebruikelijk om restaurantbedienden, taxichauffeurs en gidsen ca. 10% fooi te geven.

Informatie en noodgevallen

Algemeen alarmnummer: 112 en 123.

Nederlandse ambassade: Carrera 13 No. 93-40 Piso 5, Bogota. Tel.: (+1) 638-4200.

Bezienswaardigheden

Als u op vakantie gaat naar Colombia landt u waarschijnlijk in Bogota, de bruisende en moderne hoofdstad van het land waar wolkenkrabbers de horizon bepalen. Indien u een paar dagen in Bogota blijft om te acclimatiseren is het aan te bevelen om wat interessante bezienswaardigheden te gaan bezoeken, zoals het Goudmuseum, het Museo Antioquia, de Plaza de Bolivár en het Simón Bolívar

Metropolitan Park. Daarnaast moet u ook zeker even met het kabelbaantje naar de top van de Monseratte berg gaan, vanaf waar u een prachtig uitzicht over de stad heeft. Eenmaal bijgekomen van de eerste indrukken wordt het tijd om het land te gaan verkennen. Met de bus kunt u in vrijwel alle uithoeken van Colombia komen, zoals de regenwouden bij Leticitia, de besneeuwde bergen van Sierra Nevada en de mooie koloniale stad Cartagena. Als u ook nog even op het strand wil liggen in Colombia dan kan dat zeker; tot de mooiste stranden van het land behoort in ieder geval het strand van La Ciudad Perdida, waar ook eeuwenoude ruïnes zijn te bewonderen. Colombia wordt tot op de dag van vandaag niet druk bezocht door toeristen, wat als grote voordeel heeft dat u op de stranden niet hoeft te vechten voor een plekje. Daarnaast zijn hotels, restaurants en vervoer in Colombia spotgoedkoop. 

meer

Foto's van Flickr/fabulousfabs