Vluchten zoeken

Retourtype
Kopenhagen

Vliegtickets Kopenhagen

Deze welvarende stad en hoofdstad van 's werelds oudste koninkrijk heeft een Middeleeuws centrum, deze kunt u perfect wandelend verkennen. Kanalen stromen door deze mooie, onontdekte stad van geplaveide straten en koperen torenspitsen. Kopenhagen is kindvriendelijk en ontspannen, dus vliegen naar Kopenhagen is de perfecte keuze als u een stedentrip wilt maken met het hele gezin. Kopenhagen is geen goedkope stad, maar wel veilig en schoon en daarom makkelijk om te leren kennen. Het transportsysteem is goed, in de ochtend ruikt het naar gebakken etenswaren, er zijn hippe bars en restaurants waar u de avonden door kunt brengen en het heeft een van de hoogste levensstandaarden ter wereld. Huur een fiets en rijd langs de bezienswaardigheden van deze eigenzinnige stad, zoals de paleizen van het Deense Koningshuis, de Nationale Galerie, het pretpark Tivoli en natuurlijk De Kleine Zeemeermin.

Naar verluidt is het de plek van de gelukkigste mensen op aarde, Kopenhagen is dus de perfecte vakantiebestemming om vrolijk te worden. Bezoek de leukste en meest opwindende stad in Scandinavië! Boek vliegtickets Kopenhagen vanaf Nederland en oordeel zelf!

Visum

Kopenhagen ligt in de Europese Unie, dus indien u houder bent van een Nederlands paspoort of toeristenkaart hoeft u geen visum aan te vragen.

Seizoen

Het klimaat van Kopenhagen vertoont veel gelijkenissen met dat van Nederland, al is het er soms in de zomer iets kouder. Kopenhagen trekt het hele jaar door veel toeristen, maar de meeste kans op mooi en droog weer heeft u natuurlijk in de zomer.

Vervoer

Vanaf de luchthaven van Kopenhagen kunt u per trein of taxi naar de stad reizen. Kopenhagen heeft een uitgebreid trein-, metro- en busnetwerk, maar de stad is niet zo groot zodat u de meeste afstanden te voet kunt afleggen.

Openingstijden

Winkels: meestal open op maandag t/m donderdag van 10:00 tot 18:00, vrijdag van 10:00 tot 19:00, zaterdag van 10:00 tot 16:00 en zondag van 12:00 tot 16:00.

Restaurants en cafés: ontbijtrestaurantjes zijn meestal open vanaf 8:00, voor lunch kunt u vaak terecht vanaf 11:30 en voor het diner vanaf 18:00.

Banken: geopend maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 16:00.

Fooien

Het is in Kopenhagen niet gebruikelijk om een fooi te geven in restaurants en aan taxichauffeurs. Indien u een buitengewoon goede service heeft gehad staat het u uiteraard wel vrij om een fooi geven maar dit wordt niet van u verwacht.

Informatie en noodgevallen

Algemeen alarmnummer: 112 Nederlands Ambassade: Toldbodgade 33, 1253 Kopenhagen. Tel.: (+45) 33 70 72 00

Bezienswaardigheden

Kopenhagen is een schone en knusse stad en lijkt in sommige opzichten heel erg op Amsterdam. U kunt het grootste gedeelte van de stad te voet of per fiets verkennen, want de belangrijkste bezienswaardigheden van Kopenhagen liggen allemaal op korte afstand van elkaar. Indien u in het centrum verblijft zult u op steenworp afstand de Koninklijke paleizen Amalienborg en Rosenborg vinden. De Kleine Zeemeermin, het beroemdste icoon van de Deense hoofdstad, ligt aan de haven en wordt elke dag door duizenden toeristen bezocht. Uiteraard heeft Kopenhagen ook veel galeries en musea, zoals de Nationale Galerie en het Nationaal Museum. Indien u met uw kinderen naar Kopenhagen gaat dient u zeker een bezoekje te brengen aan het pretpark Tivoli, alsmede ‘Vrijstaat Christiania’, waar u heerlijk kunt wandelen en alternatieve kunst kunt bekijken.

Met Skyscanner vindt u razendsnel de goedkoopste vluchten Kopenhagen, waarna u rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappij of de ticketwebsite van uw keuze kunt boeken. Daarnaast kunt u via Skyscanner ook uw perfecte Hotel Kopenhagen vinden.

meer

Goedkoopste vluchten naar Kopenhagen van...

 Kopenhagen Reisgids

Kasteel Rosenborg
Tivoli
De Kleine Zeemeermin
De Deense hoofdstad Kopenhagen is een van de meest populaire steden ter wereld om te wonen. In deze kosmopolitische stad genieten 500.000 inwoners van een goede levenskwaliteit. Kopenhagen is compact en overzichtelijk, waardoor een rondleiding door de stad en winkelen in een korte tijd mogelijk is. Spanning, plezier en actie ... Kopenhagen stadsgids

retour vanaf 80

 Kopenhagen Speciale aanbiedingen

Hotels in Kopenhagen

Autoverhuur in Kopenhagen

Foto's van flickr/sirstan65