Vluchten zoeken

Retourtype

Vliegtickets Costa Rica

Costa Rica is een ecovriendelijk land en ligt in Midden-Amerika, ingeklemd tussen Nicaragua en Panama. Al jaren kiezen ecotoeristen en backpackers voor vliegtickets Costa Rica, om er van de zon te genieten genieten en natuurwandelingen en vulkaantochten te maken.

Visum

Indien u houder bent van een Nederlands paspoort en van plan bent om maximaal 90 dagen in Costa Rica te blijven dan hoeft u geen visum aan te vragen. Wel dient uw paspoort na vertrek uit Costa Rica nog 6 maanden geldig te zijn en dient u in het bezit te zijn van een retour- of doorreisticket.

Seizoen

Het droge seizoen is de beste periode om naar Costa Rica op vakantie te gaan, deze valt tussen december en april.

Vervoer

In Costa Rica kunt u gebruik maken van bussen en taxi’s, al zijn de reistijden soms erg lang. Indien u van plan bent om een rondreis te gaan maken dan kunt u beter een auto huren.

Openingstijden

Winkels: meestal geopend maandag tot en met zaterdag van 8:00 tot 18:00. Op zondag zijn veel winkels gesloten. Sommige kleinere winkels zijn tussen de middag ook enkele uren gesloten.

Restaurants: open vanaf vroeg in de ochtend, middag of avond tot ca. 23:00. Cafés en nachtclubs zijn tot 1:00 of nog later geopend.

Banken: open maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 15:30.

Fooien

In Costa Rica wordt in restaurants meestal standaard 10% service gerekend, u hoeft dus geen fooi meer te geven. Als u een taxi neemt kunt u het bedrag naar boven afronden.

Informatie en noodgevallen

Algemeen alarmnummer: 911.

Nederlandse ambassade: Oficentro Ejecutivo la Sabana 3(achter Contraloría

Gebouw), 3e verdieping, San José. Tel.: +506 2296 1490.

Bezienswaardigheden

Op zoek naar een heerlijke ecovriendelijke zonvakantie? Overweeg dan eens om naar Costa Rica te gaan, want dit Midden-Amerikaanse land is voor iedereen met hart voor de omgeving een waar paradijs. Costa Rica is een tropisch land met een prachtig groene jungle, waar de meest bijzondere flora en fauna is te bewonderen, bijvoorbeeld in het Reserva Biologiva Bosque Nuboso Monteverde, het Tortuguero National Park en het Parque Nacional Volcán Arenal. In Costa Rica kunt u ook dicht bij de natuur overnachten, bijvoorbeeld in een boomhut, lodge of in een tent. Houdt u van wat meer van luxe dan is dat ook geen

probleem, want het land beschikt over talloze top- en middenklasse hotels, alsmede budgethotels en jeugdherbergen. Daarnaast heeft Costa Rica talloze prachtige stranden, zoals het surfersparadijs Playa Tamarindo en de Playa Flamingo, waar veel leuke bars en restaurants te vinden zijn. 

meer