Vluchten zoeken

Retourtype

Vliegtickets Kreta

Kreta, een zonovergoten eiland dat voor de Griekse kust ligt. Indien u op zoek bent naar vliegtickets Kreta dan helpen wij u razendsnel om de beste deals te vinden. Kreta is het grootste eiland van het land. Van zee tot bergen, Kreta heeft veel te bieden. U kunt er de Witte Bergen beklimmen, die bijna 2500 meter hoog zijn, of luieren op een van de vele stranden die het eiland telt, waarbij Elafounisi als het mooiste wordt beschouwd.

Kreta bestaat niet slechts uit kale rotsen en olijfbomen. Op het eiland bevinden zich talloze stadjes (waaronder de hoofdstad Heraklion ) en dorpen die u meer vertellen over de bewogen geschiedenis van het eiland, dat afwisselend in handen is geweest van de Grieken, Romeinen, Byzantijnen en Ottomanen. Indien u nog meer sporen uit het verleden wilt zien kunt u het beste naar Knossos gaan,  waar u onder andere het paleis van koning Minos kunt bezoeken.

Ook het Archeologisch Museum in Heraklion mag u niet missen. Dit museum is na het museum in Athene het grootste archeologische museum van het land en beschikt niet alleen over een bijzondere collectie, alle voorwerpen zijn bovendien op chronologische volgorde tentoongesteld zodat u de evolutie op Kreta op de voet kunt volgen.

Indien u van winkelen houdt dient u zeker Rethymnon te bezoeken. Deze stad heeft een zeer bruisende markt en daarnaast vindt u er talloze winkels. Proef er lokale specialiteiten zoals raki, een likeurtje, of baklav, een soort honingkoek die wel héél erg lekker smaakt!

Visum

Houders van een Nederlands paspoort of Europese Identiteitskaart hebben geen visum nodig om Griekenland te bezoeken.

Seizoen

De beste periode voor een vakantie naar Kreta is in de lente, zomer of herfst. Ook in de winter zijn de temperaturen op Kreta zeer mild, maar minder geschikt voor strandliefhebbers.

Vervoer

Op Kreta kunt u de meeste bestemmingen per bus bereiken, maar als u liever wat meer vrijheid heeft kunt u ook een auto, scooter of fiets huren.

Openingstijden

Winkels: vaak geopend van maandag tot en met zaterdag van ca. 9:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 21:00. Op plekken waar veel toeristen komen gelden ruimere openingstijden.
Cafés en restaurants: vaak geopend van 7:00 tot 1:00, afhankelijk van het type horeca.
Banken: open van maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 14:00. Sommige bankkantoren zijn ook op zaterdagochtend open.

Fooien

Meestal wordt in restaurants standaard ca. 10 tot 13% service gerekend. Mocht dit niet het geval zijn dan is kunt u het beste eenzelfde bedrag als fooi te geven.

Informatie en noodgevallen

Op Kreta is het algemene alarmnummer 112. Daarnaast kunt u ook rechtstreeks contact opnemen met hulpverleners via: 100 (politie), 199 (brandweer), 166 (ambulance) en 108 (kustwacht).
Nederlandse Ambassade: Leoforos Vassileos Konstantinou 5-7, 106 74 Athene. Tel.: (+30) 210 7254900.

Bezienswaardigheden

Waarschijnlijk gaat u naar Kreta op vakantie voor de zon, strand en zee, maar behalve heerlijk niets doen kunt u op Kreta ook prachtige archeologische bezienswaardigheden bekijken. Heel beroemd zijn de overblijfselen van het Minoïsche paleis Knossos, dat iets ten zuiden van de hoofdstad Heraklion ligt en ruim 4000 jaar oud is. Daarnaast mag u ook zeker niet de Samaría Kloof missen, en idyllische dorpjes zoals Vai en Chania.

 

meer

Goedkoopste vluchten naar Kreta van...

retour vanaf 79

 Kreta Speciale aanbiedingen

Hotels in Kreta

Autoverhuur in Kreta

Foto's van Romtomtom