Vluchten zoeken

Retourtype
Vliegen naar Curaçao

Vliegen naar Curaçao

Frankrijk is al decennialang de meest populaire vakantiebestemming in Europa. Een weekendje Parijs of twee weken met de auto naar Zuid-Frankrijk, Nederlandse vakantiegangers zijn gek op alles wat het Franse land te bieden heeft. Even met het vliegtuig op en neer voor een heerlijke vakantie in het Zuid-Franse Toulon is een echte aanrader. Een koffer vol met luchtige kleding, vliegtickets naar Toulon en het is genieten van strand en zon. De haven van Toulon is een belangrijke in het Middelanse Zeegebied, veel bedrijvigheid en activiteiten kenmerken het centrum. Daarnaast is een boottochtje naar Corsica of Rome altijd leuk om het strand en de bedrijvigheid van Toulon af te wisselen met een eilandtripje of wat Italiaanse cultuur en shoppen.

 

Visum

Reizigers vanuit Nederland hebben geen visum nodig om naar Frankrijk te reizen. Het enige wat nodig is, is een geldig Nederlands paspoort en de vliegtickets naar Toulon. Het paspoort moet geldig zijn voor het gehele verblijf, verder worden er geen bijzondere eisen gesteld aan reizigers vanuit andere EU-landen.

 

Seizoen

Toulon ligt in het zuidoosten van Frankrijk, aan de kust van de Middelandse Zee. Deze omgeving heeft een Middelans zeeklimaat wat zich kenmerkt door zachte winters en warme, droge zomers. Van juni tot en met september ligt de temperatuur rond de 25 graden en is het overwegend droog. Reizigers die geen zin hebben in de vakantiedrukte en hogere temperaturen in juli en augustus, zijn beter af met vliegtickets naar Toulon in juni of september.

 

Vervoer

Vanaf het vliegveld van Toulon rijden er bussen en taxi's af en aan. Met ongeveer een half uurtje brengen deze de touristen van het vliegveld naar de stad of het hotel. Toulon is aangesloten op het gestroomlijnde Franse treinnetwerk, een uitstapje naar andere steden is met de trein heel goed te doen. Om de directe omgeving van Toulon te verkennen is een auto huren een prima idee, de verkeersregels in Frankrijk wijken weinig af van die in Nederland en het is veilig rijden. Ook kunnen er in het hoogseizoen boten worden gehuurd om plaatsjes langs de kust te bezoeken of lekker een dag op het water te spenderen.

 

Openingstijden

De meeste winkels zijn op maandag tot en met zaterdag van 9:00 uur tot 19:00 uur geopend, tussen 12:00 uur en 14:00 uur zijn de winkels gesloten. Banken en postkantoren zijn op werkdagen geopend en in sommige gevallen ook op zaterdag. Banken gaan om 8:00 uur open, postkantoren om 9:00 uur. Beiden houden ook de middagsluiting aan en zijn daarna van 14:00 uur tot 17:00 uur weer open.

 

Fooien

In restaurants en bars is 15 procent fooi meegerekend op de bon wanneer 'service inclusif' op de bon of de menukaart staat genoemd. Wanneer dit niet is vermeld wordt er een fooi verwacht. Voor taxichauffeur is fooi niet verplicht, maar wisselgeld laten zitten wordt gewaardeerd. Het bedrag naar boven afronden is dan prima. Een kleine fooi voor het kamermeisje of de kruier van één euro is voldoende.

 

Informatie en noodgevallen

Alarmnummer: 112

Nederlands Honorair Consulaat

Hôtel de Sully, Maison des Relations Internationales, 14 Descente en Barrat, 34000 Montpellier

Telefoon: (+33) 4 67 60 90 20

 

Bezienswaardigheden

De stad Toulon biedt een hoop bezienswaardigheden. Onder andere de Cathedral Ste. Marie de la Seds, de bijzondere deuren van het  Musée Naval, de St. François de Paul kerk, de ruines van het oude fort en de 18 fonteinen in de stad bieden genoeg om te zien en te doen. Daarnaast zijn er een fotografiemuseum, een dierentuin, de lokale markt en genoeg winkels en terrasjes om voor elke reiziger wat te bieden. In het hoogseizoen worden er meerdere festivals in de stad georganiseerd. Door de goede ligging is er ook genoeg te doen en zien in de directe omgeving van het pitoreske Toulon. De natuur rondom de stad is prachtig met onder andere Mont Faron van 542 meter hoog, wandelaars kunnen hier hun hart ophalen.

meer

Goedkoopste vluchten naar Curaçao van...

 Curaçao Reisgids

Willemstad
Eilandtour
Curaçao Sea Aquarium
‘Bon Bini!’ Welkom in het vrolijke, relaxte en gezellige Curaçao. Een uniek eiland met een mix van verschillende nationaliteiten. De kleuren, geuren en zon van dit eiland is wat het zo uitzonderlijk maakt. Er wordt Nederlands, Spaans, Engels en Papiamentu gesproken, en het bezit meer dan 50 nationaliteiten. Het heeft daarom ... Curaçao stadsgids

 Bespaar op uw vliegtickets, wijzig uw bestemmingsluchthaven!

retour vanaf 488

 Curaçao Speciale aanbiedingen

Hotels in Curaçao

Autoverhuur in Curaçao

Foto's van flickr/cphoffman42