Vluchten zoeken

Retourtype
Curaçao

Vliegtickets Curaçao

Bon bini! Voor zonaanbidders is Curaçao een perfecte vakantiebestemming. Met vliegtickets Curaçao liggen er niet alleen intieme baaien en langgerekte zandstranden aan uw voeten, u kunt er bovendien prachtige autotochten maken of meedoen met allerlei watersportactiviteiten.

Het Caribische eiland Curaçao heeft een kleurrijke historie, wat goed te zien is aan de opvallende eeuwenoude koloniale architectuur van het historische stadje Willemstad en haar inwoners, die hun roots hebben liggen in onder andere Nederland, Spanje, Latijns-Amerika en Afrika. De Nederlandse invloed is tot op de dag van vandaag overal in terug te vinden, en vrijwel iedereen spreekt vloeiend Nederlands zodat u er nooit met uw mond vol tanden komt te staan.

Visum

Indien u in het bezit bent van een geldig Nederlands paspoort hoeft u als u maximaal 90 dagen op Curaçao verblijft geen visum aan te vragen.

Seizoen

Het gehele jaar door is het op Curaçao zonnig en warm, met een gemiddelde dagtemperatuur van 27 C. Van oktober tot februari valt de meeste regen, maar gelukkig vallen de meeste buien ’s nachts zodat u daar overdag weinig last van heeft.

Vervoer

Vanaf Curaçao International Airport reist u per taxi, bus of shuttle naar uw eindbestemming. Op Curaçao zelf kunt u gebruik maken van bussen van het Autobus Busbedrijf Curaçao (ABC) en minibusjes, maar als u het eiland graag op eigen houtje wil gaan verkennen kunt u het beste een auto huren.

Openingstijden

Winkels: open maandag t/m zaterdag van 9:00 tot 18:00.

Grote winkelcentra en supermarkten zijn vaak langer open.

Restaurants en cafés: vaak geopend van ca. 11:00 tot ca. 24:00 Banken: geopend maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 15:30.

Fooien

Op Curaçao is het heel gebruikelijk om fooien te geven. In restaurants wordt verwacht dat u ca. 15% fooi geeft en taxichauffeurs rekenen op 20%. Veel hotels voegen automatisch 12% aan uw rekening toe voor de geboden service, u hoeft in dit geval geen aparte fooi meer te geven.

Informatie en noodgevallen

Algemene alarmnummers: 911 (politie en brandweer), 912 (ambulance), 913 (reddingsbrigade) Curaçao maakt deel uit van het Koninkrijk der Nederlanden, er is daarom geen Nederlandse ambassade op het eiland.

Bezienswaardigheden

De meeste vakantiegangers komen naar Curaçao voor de zon, maar dit tropische Caribische eiland heeft nog veel meer te bieden. Indien u sportief bent aangelegd kunt u op Curaçao gaan snorkelen, duiken, surfen en kitesurfen. Ook is er op Curaçao veel flora en fauna te bewonderen, waaronder in het Christoffelpark. Als u interesse heeft in het Nederlandse koloniale verleden van Curaçao dan dient u zeker een bezoekje te brengen aan de Plantagehuizen, het Kura Hulanda Museum en het Rif Fort, waar tegenwoordig ook veel luxe winkels gevestigd zijn.

Met Skyscanner vindt u razendsnel de goedkoopste vluchten Curaçao, waarna u rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappij of de ticketwebsite van uw keuze kunt boeken. Daarnaast kunt u via Skyscanner ook uw perfecte Hotel Curaçao vinden.

meer

Foto's van southerncal88