Vluchten zoeken

Retourtype

Vliegtickets Duitsland

Duitsland is een ideale vakantiebestemming voor wie er lekker even uit wil maar toch niet al te ver weg van huis wil zijn. Afhankelijk van uw wensen kunt u kiezen uit talloze verschillende soorten vakanties, variërend van een kunst- en cultuurreis naar Berlijn, een heerlijke vakantie in het Zwarte Woud tot een kastelentocht of ski- en langlaufvakantie. Met vliegtickets Duitsland geniet u van een heerlijke vakantie bij onze gastvrije oosterburen!

Vervoer

Duitsland heeft een zeer goed onderhouden en uitgebreid wegennetwerk, een (huur)auto is dus het beste vervoermiddel voor een rondreis door Duitsland. Daarnaast kunt u ook met de trein en bus eenvoudig op elke bestemming komen. Mocht u liever snel ergens zijn dan is het verstandig om vliegtickets te boeken.

Visum

Indien u houder bent van een Nederlands paspoort of Europese Identiteitskaart heeft u geen visum nodig om Duitsland te bezoeken.

Seizoen

Het weer in Noord- en Midden-Duitsland lijkt heel erg op dat van Nederland en kent niet al te warme zomers en milde winters. In Zuid-Duitsland zijn de winters kouder en de zomers warmer en droger.

Openingstijden

Winkels: de meeste winkels in grote steden zijn geopend van maandag tot en met zaterdag van 10:00 tot 20:00. In kleinere steden en dorpjes zijn veel winkels op zaterdagmiddag gesloten.

Banken: open van maandag tot en met donderdag van 9:00 tot 17:00. Op vrijdag sluiten de meeste banken om 15:00.

Restaurants en cafés: meestal geopend van 11:30 tot 13:30 en van 18:00 tot 22:00.

Fooien

In Duitsland is het gebruikelijk om de rekening naar boven af te ronden, maar als de service zeer goed is kunt u 5 tot 10% fooi te geven.

Informatie en noodgevallen

Algemeen alarmnummer: 112.

Nederlandse ambassade: Klosterstraße 50, 10179 Berlijn. Tel.: +4930209560.

Bezienswaardigheden

Indien u van plan bent om een stedenreis naar Duitsland te gaan maken is Berlijn de meest voor de hand liggende keuze. Deze wereldstad is vooral bekend vanwege de Muur, die het oosten en westen van de stad decennia lang gescheiden hield. Indien u restanten van de Muur wilt zien kunt u het beste naar de East Side Gallery gaan, waar een deel van de muur bewaard is gebleven. Andere topattracties in Berlijn zijn de Rijksdag, Brandenburger Tor, Unter den

Linden, de Potsdamer Platz en Checkpoint Charlie. Zoekt u een heerlijke bestemming in Duitsland voor de zomervakantie, dan is het Zwarte Woud in het zuiden van Duitsland zeer aan te raden, maar ook Schönau en Trier zijn prachtige bestemmingen die allen omringd worden door veel natuurlijk schoon. Indien u op kastelentocht wil gaan mag u in ieder geval het Schloss Heidelberg, het Schloss Neuschwanstein in Schwangau en het Schloss Schwetzingen niet missen. Wilt u gaan skiën of langlaufen, ga dan bijvoorbeeld naar Winterberg, Garmisch-Partenkirchen of Ostallgäu. Zin om tijdens uw vakantie in Duitsland met het hele gezin naar een pretpark te gaan? Ga dan naar Phantasialand in Brühl, een themapark dat veel internationale prijzen heeft gewonnen en zelfs bezocht is door Michael Jackson. 

meer

Vliegtickets Duitsland

Foto's van Flickr/Jw Wu