Vluchten zoeken

Retourtype
Dominicaanse Republiek

Vliegtickets Dominicaanse Republiek

De Dominicaanse Republiek ligt in het Caribisch gebied, op de oostelijke helft van het eiland Hispaniola, naast Haïti. Dankzij het tropische klimaat, de hagelwitte stranden, azuurblauwe zee en wuivende palmbomen kiezen zonliefhebbers al decennia lang voor vliegtickets Dominicaanse Republiek. Daarnaast herbergt dit zonovergoten land talloze interessante bezienswaardigheden.

Visum

Indien u houder bent van een Nederlands paspoort en van plan bent om maximaal 90 dagen in Dominicaanse Republiek te blijven hoeft u geen visum aan te vragen om het land te bezoeken. Wel dient u bij aankomst een toeristenkaart te kopen en dient uw paspoort bij vertrek uit de Dominicaanse Republiek nog minimaal 6 maanden geldig te zijn. Daarnaast dient u in het bezit te zijn van een retour- of doorreisticket.

Seizoen

In de Dominicaanse Republiek kunt u het gehele jaar rekenen op warm weer met veel zon. In het noorden van het land loopt het regenseizoen van november tot januari, in de rest van het land van mei tot november.

Vervoer

In Dominicaanse Republiek kunt u gebruik maken van bussen, minibussen en taxi’s. Daarnaast is de Dominicaanse Republiek bij uitstek geschikt voor het huren van een auto of motor.

Openingstijden

Winkels: meestal geopend van maandag tot en met zaterdag van 08:00 of 09:00 tot 20:00 uur. In toeristische gebieden gelden vaak ruimere openingstijden.

Restaurants: open vanaf vroeg in de ochtend, middag of avond tot ca. 23:00. Cafés en nachtclubs zijn tot 1:00 of nog later geopend.

Banken: open maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 16:00. In toeristische gebieden zijn sommige banken ook op zaterdag ’s ochtends enkele uren geopend.

Fooien

In de Dominicaanse Republiek is het geven van fooien zeer gebruikelijk. In restaurants dient u 15 tot 18% fooi te betalen, en ook taxichauffeurs rekenen op ca. 10% fooi. Daarnaast maakt u hotelpersoneel blij met wat kleingeld.

Informatie en noodgevallen

Algemeen alarmnummer: 911 en 112.

Nederlandse ambassade: c/Max Henriquez Ureña #50, Ensanche Piantini, Santo Domingo. Tel.: (+1) 809-262-0320.

Bezienswaardigheden

Zon, strand en zee – u krijgt het allemaal als u op vakantie gaat naar de Dominicaanse Republiek. De populairste stranden zijn Punta Cana en Puerto Plata, waar ook de meeste luxe resorts zijn te vinden. Mocht u tijdens uw verblijf in de Dominicaanse Republiek ook af en toe onder uw parasol vandaan willen

komen dan kunt u kiezen uit talloze uitstapjes. Denk bijvoorbeeld aan de watervallen van Damajagua, het Parque Nacional Histórica La Isabela (waar u overblijfselen kunt zien van de eerste stad die Columbus in Amerika stichtte), het idyllische vissersdorpje Las Galeras, de druipsteengrotten van Maravillas en de Valle del Cibao, een vruchtbare vallei waar veel koffie- en mangoplantages te vinden zijn. Daarnaast zijn de historische binnensteden van de hoofdstad Santo Domingo en het stadje Puerto Plata zeker een dagtochtje waard. 

meer

Foto's van Flickr/ronsaunders47