Vluchten zoeken

Retourtype
Edinburgh

Vliegtickets Edinburgh

Bent u van plan om naar Edinburgh te gaan? Boek dan vandaag nog vliegtickets Edinburgh, de prachtige Schotse hoofdstad die op de UNESCO werelderfgoedlijst staat en bekend staat om haar imposante kasteel, monumenten, gezellige winkels, restaurants en cafés en interessante musea.

Visum

Indien u houder bent van een Nederlands paspoort of Europese Identiteitskaart hoeft u geen visum aan te vragen om Edinburgh te bezoeken.

Seizoen

Het klimaat van Edinburgh is iets koeler dan dat van Nederland. De warmste maanden zijn juli en augustus, in deze maanden valt ook relatief weinig neerslag.

Vervoer

De meeste bezienswaardigheden in Edinburgh zijn prima lopend te bereiken, maar als u uw voeten wat rust wilt gunnen kunt u ook gebruik maken van bussen en taxi’s. Momenteel wordt er in de stad een tramlijn aangelegd, die waarschijnlijk vanaf mei 2014 operationeel is.

Openingstijden

Winkels: open dagelijks van ca. 10:00 tot 18:00, 19:00 of 20:00.

Restaurants en cafés: afhankelijk van het type horeca geopend van 8:00 of 12:00 tot 1:00, nachtclubs zijn meestal open tot 2:00 of nog later.

Banken: geopend maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00. Sommige banken zijn ook op zaterdag open van 10:00 tot 15:00.

Fooien

In Edinburgh is het gebruikelijk om in restaurants en aan taxichauffeurs ca. 10% fooi te geven.

Informatie en noodgevallen

Algemeen alarmnummer: 999. of 112.

Nederlands Consulaat: 127 George Street, Edinburgh EH2 4JN. Tel.: +44131510 0323.

Bezienswaardigheden

Edinburgh is zeer compact van formaat, u kunt deze prachtige stad daarom het beste te voet verkennen. Begin bij het belangrijkste icoon van de stad, het Edinburgh Castle dat boven de stad uitsteekt en van veraf te zien is. Nadat u het adembenemende kasteel van binnen en buiten bekeken heeft loopt u door naar de Princes Street Gardens en de National Galleries of Scotland, die op steenworp afstand van het kasteel liggen. Vervolgens loopt u door naar het nabij gelegen Scott Monument om daarna naar het bekende Schotse warenhuis Jenners te gaan, dat pal tegenover het monument te vinden is. Andere interessante bezienswaardigheden in Edinburgh zijn de St Gile’s Cathedral, het National Museum of Scotland en de North Bridge, vanwaar u een prachtig uitzicht over stad heeft. De Meadows (park) is ideaal voor een koffiepauze in Peters Yard. Ook

de wijk Stockbridge is het bezoeken waard en dichtbij de Botanic gardens (gratis). Nog wat energie over na een lange dag door Edinburgh slenteren? Beklim dan Arthur’s Seat, een 251 meter hoge slapende vulkaan in het midden van de stad. Neem de taxi naar Dunsapie Loch en start vanaf daar de ca. 30 minuten durende beklimming. Zorg wel dat u warm aangekleed bent en uw bril stevig vasthoudt er staat een stevige wind!

Wist u dat?

Het hoofdkantoor van Skyscanner is gevestigd in Edinburgh, vlakbij de Meadows. 

meer

Goedkoopste vluchten naar Edinburgh van...

retour vanaf 75

 Edinburgh Speciale aanbiedingen

Hotels in Edinburgh

Autoverhuur in Edinburgh

Foto's van flickr/Craigyc