Vluchten zoeken

Retourtype

Vliegtickets Egypte

Met vliegtickets Egypte reist u naar het land van de piramiden, farao’s en woestijn. Dit prachtige land bevindt zich op wel 2 continenten, Azië en Afrika. Het Suezkanaal scheidt de twee continenten en verbindt Port Said aan de Middellandse Zee en Suez aan de Rode Zee, het snorkel- en duikparadijs!

Langs de Rode Zeekust zijn genoeg badplaatsen te vinden voor een actieve vakantie of  voor een strandvakantie waar u zich kunt ontspannen. Zo’n heerlijke zonvakantie kunt u bijvoorbeeld vinden in het gezellige Sharm el Sheikh, Hurghada of El Gouna. Sharm el Sheikh ligt in het zuidelijkste gedeelte van het schiereiland Sinaï. Gelegen tussen het Sinaïgebergte staat deze badplaats vooral bekend om zijn mooie duikspots. Ook in Hurghada kunt u goed duiken, maar er worden hier ook veel andere watersporten aangeboden. De moderne stad van Hurghada heeft een rijk uitgaansleven met discotheken, bars, casino’s en veel restaurants. In El Gouna is minder toeristisch en daarom rustiger. Dit mooie stadje wat gebouwd is in de traditionele stijl bestaat uit kleine eilandjes en baaitjes. In het centrum zult u veel souvenirwinkeltjes en musea vinden.

Wat u absoluut niet mag missen is een bezoekje aan Caïro, de hoofdstad van Egypte. Deze oude stad is een UNESCO werelderfgoed en heeft als belangrijkste bezienswaardigheid de Piramiden van Gizeh. Dit zijn de beroemdste piramiden ter wereld en een van de zeven klassieke wereldwonderen.

Visum 

Indien u houder bent van een Nederlands paspoort dan dient u in het bezit te zijn van een visum, welke u bij aankomst in Egypte op het vliegveld kunt kopen. Let er wel op dat uw paspoort na vertrek uit Egypte nog minimaal 6 maanden geldig is.

Seizoen

Indien u op strand- of duikvakantie naar Egypte gaat is elk seizoen geschikt. Echter, gaat u naar Egypte om de piramides te bekijken dan kunt u het beste buiten de zomer gaan, want vooral in de maanden juli en augustus kan het in het binnenland van Egypte ondraaglijk warm zijn. De beste tijd om te reizen naar Egypte is tussen november en februari, als de temperatuur relatief laag is en de lucht helder. Deze maanden zijn hoogseizoen, dus boek vroeg en bereid u voor op een ontmoeting met backpackers, en nieuwe vrienden.

Vervoer

Egypte kent een uitgebreid busnetwerk, en daarnaast kunt u ook per taxi naar veel bestemmingen reizen. Omdat straatnamen en namen van bestemmingen vaak moeilijk te ontcijferen of geheel afwezig zijn is het aan te bevelen om een georganiseerde bus- en/of boottrip te boeken. U kunt dit voor vertrek doen, of na aankomst ter plekke. Voor grote afstanden kunt u ook een binnenlandse vlucht nemen.

Openingstijden

Winkels: De meeste winkels zijn dagelijks geopend van 9:00 tot 17:00. Tijdens de Ramadan en op vrijdag en zaterdag zijn de openingstijden beperkt.
Restaurants en cafés: meestal geopend van ca. 7:00 tot ca. 23:00
Banken: in de meeste grote steden geopend van zondag t/m donderdag van 8:30 tot 14:00

Fooien

Het is gebruikelijk om restaurantpersoneel, taxichauffeurs, kruiers, kamermeisjes en gidsen een fooi te geven, variërend van wat kleingeld aan kruiers tot 10% van de rekening in restaurants. Geef de fooi altijd zo discreet mogelijk.

Informatie en noodgevallen

In Egypte gelden de volgende alarmnummers: 126 (toeristenpolitie), 180 (brandweer), 123 (ambulance), 122 (politie). Nederlands Ambassade: 18 Hassan Sabri Street, 11211 Zamalek, Cairo (consulaire afdeling). Tel.: +20 2 2739 5500.

Bezienswaardigheden

Met vliegtickets Egypte gaat u op vakantie naar een bestemming die u absoluut een keer in uw leven gezien moet hebben. Dankzij de waanzinnige piramides van Giza en Luxor, de graftomben in de Vallei der Koningen en de indrukwekkende tempels van Karnak, Luxor en Abu Simbel, die allemaal rijk bezaaid zijn met farao’s en sfinxen, zult u ogen tekort komen in dit land dat zo’n enorm rijk historisch verleden heeft en beschouwd wordt als de bakermat van de menselijke beschaving. Maar ook als u bij wilt komen van al die prachtige indrukken die voorgoed in uw geheugen gegrift zullen blijven staan bent u in Egypte op de juiste plek, want aan het strand van Hurghada kunt u in luxe genieten van de zon en culinaire verwennerijen, of gaan duiken of snorkelen om de prachtige onderwaterwereld te verkennen.

meer

Foto's van neiljs