Vluchten zoeken

Retourtype

Vliegtickets Faro

Met vliegtickets Faro kunt u genieten van deze historische, oude stad en haar culturele bezienswaardigheden. De aantrekkelijk hoofdstad van Algarve trekt jaarlijks veel toeristen aan. Geen wonder, de gezellige stad ligt aan de kust, heeft heerlijke stranden en ligt aan een prachtig natuurgebied Parque Natural da Ria Formosa. Hier zijn naast schelpdieren verschillende vogelsoorten te vinden. De beste tijd om hierheen te gaan zijn in de maanden mei, juni, september en oktober.

Faro is een perfecte bestemming voor een zon-, zee- en strandvakantie. De zon schijnt het hele jaar door en het water is heerlijk helder blauw. Echter mag u de historische bezienswaardigheden van deze oude stad zeker niet overslaan! De stadsmuren in het centrum van Faro komen uit de tijd van de middeleeuwen en daarin bevinden zich 3 schitterende stadspoorten. De Kathedraal Se ligt ook in dit centrum, deze werd in de 16e eeuw gebouwd en dient nu als archeologisch museum. Wanneer u zin heeft in een wandeling door de natuur, bent u met een vliegticket Faro aan het juiste adres. Vanaf het strand van Faro loopt het natuurpark da Ria Formosa tot aan de plaats Cacela Velha en heeft 60 kilometer aan kustlijn. Het is een beschermt natuurgebied wat omringt is door eilanden en prachtige diersoorten.

Met een ticket Faro komt u ook in een stad met ontzettend lekker eten. Er is veel verse vis te vinden, maar ook lam en kip. Vooral in het centrum zijn veel gezellige restaurantjes en cafés te vinden.

Visum

De Portugese stad Faro ligt in de Europese Unie, dus als u in bezit bent van een Nederlands paspoort of toeristenkaart hoeft u geen visum aan te vragen.

Seizoen

Faro kent warme zomers en milde winters, maar als u een echte strandliefhebber bent kunt u Faro het beste bezoeken tussen mei en september.

Vervoer

Het centrum van Faro is compact van formaat, alle belangrijkste bezienswaardigheden van de stad zijn dus eenvoudig te voet te bereiken. Daarnaast beschikt Faro over een uitgebreid netwerk van bussen, die u naar de luchthaven, het strand (Praia de Faro) en de wijken buiten het centrum brengen.

Openingstijden

Winkels: open maandag t/m vrijdag van ca. 9:00 tot 19:00. Grote supermarkten en winkelcentra zijn vaak tot 22:00 open. Op zaterdag zijn met name kleinere winkels beperkt open, en op zondag is alles gesloten.
Restaurants en cafés: afhankelijk van het type horeca geopend van 9:00 of 12:00 tot 1:00, nachtclubs zijn meestal open van 24:00 tot wel 6:00. Lunch wordt meestal geserveerd tussen 14:00 en 15:00 en het diner vanaf 21:30.
Banken: geopend maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 15:00.

Fooien

Het is in Faro heel gebruikelijk om ca. 10% fooi te geven aan restaurantbedienden en taxichauffeurs. Ook liftjongens en kamermeisjes verwachten een kleine fooi.

Informatie en noodgevallen

Algemeen alarmnummer: 112.
Nederlandse ambassade: Avenida Infante Santo, 43-5, 1399-011 Lissabon. Tel.: (+351) 21 391 4900.

Bezienswaardigheden

Faro is de toegangspoort tot de Algarve, maar ook de stad zelf is zeker een bezoekje waard. Het centrum van Faro is een doolhof van kronkelige straatjes, waar u gezellige cafés, bijzondere restaurantjes en leuke winkeltjes vindt. Daarnaast kunt u in Faro ook talloze eeuwenoude gebouwen bewonderen, zoals de Paco Episcopal, de Sao Francisco en de Nossa Senhora do Pe da Cruz.

meer

Goedkoopste vluchten naar Faro van...

retour vanaf 50

 Faro Speciale aanbiedingen

Hotels in Faro

Autoverhuur in Faro

Foto's van Bert Kaufmann