Vluchten zoeken

Retourtype
Florence

Vliegtickets Florence

Florence is al jarenlang een van de belangrijkste populaire trekpleisters van Italië, en niet zonder reden. Deze prachtige stad in het midden van Toscane herbergt namelijk talloze beroemde bezienswaardigheden die u ooit in u leven gezien moet hebben. Ga daarom snel op zoek naar vliegtickets Florence, want dan kunt ook u de Ponte Vecchio en Michelangelo’s David van dichtbij bewonderen.

Visum

Indien u houder bent van een Nederlands paspoort of Europese Identiteitskaart hoeft u geen visum aan te vragen om Florence te bezoeken.

Seizoen

Elk seizoen van het jaar is geschikt voor een bezoek aan Florence. Echter, indien u liever de mensenmassa’s ontwijkt kunt u het beste in de wintermaanden naar Florence gaan.

Vervoer

Veel bezienswaardigheden in Florence zijn prima te voet te bereiken. Voor grotere afstanden kunt u gebruik maken van bussen, trams en taxi’s

Openingstijden

Winkels zijn meestal geopend op maandag van 15:30 tot 20:00, van dinsdag tot en met zaterdag van 10:00 tot 13:00 en van 16:00 tot 20:00 uur. In toeristische gebieden zijn de winkels vaak langer en ook op zondag open.

Cafés en restaurants: vaak open vanaf 7:00 of 12:00 tot 14:30 en van 19:00 tot 23:00, afhankelijk van het type horeca. Veel restaurants zijn op zondag gesloten.

Banken: open van maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 13:30 en van 15:00 tot 16:00. Sommige banken zijn ook op zaterdagochtend open.

Fooien

In de meeste cafés en restaurants wordt een extra bedrag gerekend voor service. Het geven van een fooi is in Florence niet verplicht, maar indien u tevreden bent met de service kunt u de rekening naar boven afronden.

Informatie en noodgevallen

Algemeen alarmnummer: 112. De hulpdiensten zijn ook rechtstreeks te bereiken via 113 (politie), 115 (brandweer), 118 (ambulance).

Nederlands consulaat: Via Cavour 81, 50129 Firenze. Tel.: + (39) 055 475249.

Bezienswaardigheden

De Toscaanse stad Florence wordt vaak de geboorteplaats van de Renaissance genoemd, en dankzij haar imposante historie is de stad het gehele jaar door zeer in trek bij toeristen. Tot de belangrijkste bezienswaardigheden van Florence behoren de romantische Ponte Vecchio, het Uffizi museum waar zich talloze beroemde kunstwerken bevinden van onder andere Botticelli, Da Vinci en Michelangelo, het Piazza della Signoria waar het beroemde standbeeld David van Michelangelo staat, en De Dom, een indrukwekkende koepel die een belangrijk

icoon van de stad is. Indien u uw voeten even wilt laten rusten kunt u het beste naar de gezellige Piazza della Repubblica gaan, waar u heerlijk op een terrasje kunt zitten en de bedrijvigheid om u heen kunt gadeslaan. Mocht u ook nog willen winkelen dan bent u het beste op uw plek op en rondom de Via Tornabuoni, waar zowel grote modemerken als kleine boetiekjes te vinden zijn. 

meer

Goedkoopste vluchten naar Florence van...

retour vanaf 139

 Florence Speciale aanbiedingen

Hotels in Florence

Autoverhuur in Florence

Foto's van Flickr/borisov2