Vluchten zoeken

Retourtype

Vliegtickets Girona

De Catalaanse stad Girona ligt op slechts 30 minuten rijden van de Costa Brava  en wordt doorkruist door vier rivieren, te weten de Ter, Onar, Guer en Galligants. Girona is compact van formaat maar beschikt over alle voorzieningen van een grote stad. Tegenwoordig vliegen veel budgetmaatschappijen naar de luchthaven van Gerona, die slechts 12 km verwijderd ligt van het stadscentrum en gemakkelijk te bereiken is dankzij de zeer goede verbindingen.

Girona kan worden beschouwd als een groot dorp, maar wel een dorp met veel bezienswaardigheden en talloze gezellige straatjes. Een van de belangrijkste toeristische trekpleisters van de stad is de Kathedraal van Gerona. Om het gebouw te betreden dient u wel eerst enkele trappen te beklimmen, maar zodra u binnen bent kunt u zich laten verbazen door een perfecte mix van Romaanse, Gotische en Barok architectuur. Het schip van de kathedraal is met een breedte van maar liefst 23 meter het breedste Gotische schip ter wereld. Behalve deze prachtige oude kathedraal vindt u in Girona ook de adembenemende Sant Feliu kerk. Een andere interessante bezienswaardigheid in Girona zijn de hangende huizen van Onar. Deze huizen, die gebouwd zijn op de oever van de rivier de Onar en in diverse kleuren zijn geschilderd, vormen altijd een geliefd onderwerp op foto' van toeristen.

Gerona biedt haar bezoekers een breed scala aan musea, zoals het Historisch Museum, gehuisvest in een voormalig kapucijnerklooster, het Museum voor Moderne Kunst in het oude bisschoppelijk paleis, het Filmmuseum, waar u alles te weten komt over de geschiedenis van de film, en het Archeologisch Museum van Sant Pere De Galligants. In de stad kunt u bovendien het Joods museum de Bonastruc ca Porta Centre en de 12e eeuwse Arabische baden bezoeken.

De stad kent het hele jaar door een aangenaam klimaat, dus elk moment van het jaar is geschikt om goedkope vliegtickets Girona te boeken. Vergeet niet dat u de beste deals voor vliegen naar Girona kunt vinden via Skyscanner. Kies de luchthaven van vertrek die voor u het dichtste bij is en de periode die u wenst en vind vervolgens razendsnel vliegtickets Girona.

Visum

Houders van een Nederlands paspoort of Europese Identiteitskaart hebben geen visum nodig om Girona te bezoeken.

Seizoen

Eigenlijk is elk seizoen geschikt voor een bezoekje aan Girona, maar indien u uw bezoek wilt combineren met een strandvakantie aan de Costa Brava dan kunt u het beste in de lente, zomer of herfst naar Girona gaan.

Vervoer

Girona is een kleine stad, de meeste bezienswaardigheden zijn daarom gemakkelijk te voet te bereiken. Vanwege de vele voetgangersgebieden is een auto huren in Girona niet verstandig, tenzij u de auto tevens gebruikt om een dagje naar het strand te gaan.

Openingstijden

Winkels zijn meestal open van 9:00 tot 14:00 uur en van 17:00 tot 20:00 uur.
Supermarkten en grote warenhuizen zijn tijdens de lunch gewoon geopend.

Fooien

In restaurants is het gebruikelijk om ca. 10% fooi te geven. Indien u gebruik maakt van een taxi kunt u het bedrag naar boven afronden.

Informatie en noodgevallen

Algemeen alarmnummer: 112.
Nederlands consulaat: Edificio Prisma, Avenida Diagonal 611, Planta 4, 08028 Barcelona. Tel.: (+34) 93 4199580.

Bezienswaardigheden

Ondanks dat Girona niet erg groot is barst het er van de interessante bezienswaardigheden. Laat u in vervoering brengen door de Kathedraal van Girona, verdiep u in de geschiedenis en cultuur van de stad in het Historisch Museum, de Bonastruc ca Porta Centre en de 12e eeuwse Arabische baden, of wandel gewoon ontspannen door een wirwar van straatjes die u leiden naar allerlei leuke winkeltjes, gezellige tapas bars en restaurantjes.

 

meer

Goedkoopste vluchten naar Gerona van...

retour vanaf 53

 Gerona Speciale aanbiedingen

Hotels in Gerona

Autoverhuur in Gerona

Foto's van Buscavientos