Vluchten zoeken

Retourtype
Hong Kong

Vliegtickets Hongkong

Zin om de Chinese cultuur op te snuiven of gewoon behoefte aan wat retail therapie? Kies dan voor vliegtickets Hong Kong en maak kennis met dit Chinese winkelparadijs in het verre Azië. Mocht u uitgewinkeld zijn dan heeft Hong Kong nog veel meer voor u te bieden, zoals prachtige oude tempels en natuurlijk heerlijk eten.

Visum

Houders van een Nederlands paspoort kunnen maximaal 90 dagen zonder visum in Hong Kong verblijven. Bij vertrek uit Hong Kong dient uw paspoort nog minimaal één maand geldig te zijn.

Seizoen

Hong Kong kan het gehele jaar bezocht worden, want de stadstaat heeft een subtropisch klimaat met warme vochtige zomers en zeer milde winters. U dient wel rekening te houden met het tyfoonseizoen, dat van mei tot november loopt.

Vervoer

Het openbaar vervoer in Hong Kong is uitstekend geregeld en zeer efficiënt. U kunt in de stad gebruik maken metro’s (MTR), treinen, bussen, trams en veerboten, en daarnaast kunt u natuurlijk ook een taxi nemen.

Openingstijden

Winkels: meestal dagelijks geopend van 10:00 tot 19:00. Grote winkelcentra en supermarkten zijn vaak tot 21:30 geopend.

Restaurants: geopend vanaf vroeg in de ochtend of middag tot ca. 23:00 of nog later, afhankelijk van het type horeca.

Banken: open maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 16:30 en zaterdag van 9:00 tot 12:30.

Fooien

In Hong Kong is het gebruikelijk om fooien te geven. In taxi’s kunt u het bedrag naar boven afronden en in restaurants wordt een fooi van 10-15% geadviseerd. Vaak wordt in restaurants de service standaard in rekening gebracht, in dat geval hoeft u geen aparte fooi meer te geven. Ook hotelpersoneel maakt u blij met wat kleingeld.

Informatie en noodgevallen

Algemeen alarmnummer: 999.

Nederlands consulaat: 24th floor, room 2402B, Great Eagle Centre, 23 Harbour Road, Wanchai, Hong Kong SAR. Tel.: (+852) 2599 9200.

Bezienswaardigheden

Wie van winkelen houdt komt in Hong Kong uitgebreid aan zijn of haar trekken! De stad staat vooral bekend om de goedkope elektronica en gadgets, die met name te koop zijn in het stadsdeel Kowloon, dat met de Star Ferry te bereiken is. Echter, indien u op zoek bent naar topmerken dan kunt u het beste naar Hong Kong Island gaan, waar de duurdere designwinkels geconcentreerd zijn.

Uiteraard mag u Hong Kong niet verlaten zonder ook wat bezienswaardigheden bezocht te hebben. Ga bijvoorbeeld naar The Peak, het hoogste punt van Hong Kong waar u een prachtig uitzicht heeft over de stad, en vergeet ook niet om de Man Mo te bezoeken, de oudste en beroemdste tempel van de stad. 

Foto's van Flickr/ConradMelvin