Vluchten zoeken

Retourtype
Vliegtickets Kroatië

Vliegen naar Kroatië

Kroatië is een Zuid-Europees land aan de Adriatische zee en al decennia lang een populaire vakantiebestemming voor zonaanbidders. Met vliegtickets Kroatië kunt u echter veel meer doen dan de Kroatische kust of de Adriatische eilanden bezoeken, want dit indrukwekkende land, dat ingeklemd ligt tussen onder andere Hongarije, Bosnië-Herzegovina en Servië, heeft een prachtige natuur, bijzondere historische steden en nog veel meer.

Visum

Houders van een Nederlands paspoort of Europese Identiteitskaart hebben geen visum nodig om Kroatië te bezoeken.

Seizoen

Langs de Kroatische kust zijn de zomers warm en de winters mild, maar in het binnenland van Kroatië kan het in de winter soms vrij koud zijn. Indien u op zoek bent naar een zonvakantie kunt u het beste tussen mei en september naar Kroatië vliegen.

Vervoer

Voor lange afstanden kunt u het beste de trein kiezen of een auto huren. Langs de kust loopt echter geen spoorlijn, dus hier bent u op bussen of uw eigen huurauto aangewezen. Indien u in een grote stad verblijft, zoals Split of Zagreb, kunt u behalve de stadsbus ook de tram nemen.

Openingstijden

Winkels: vaak geopend van maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 20:00 en op zaterdag van 8:00 tot 13:00. Op zondag zijn de meeste winkels in Kroatië gesloten.

Restaurants en cafés: meestal geopend van 8:00 tot 23:00, afhankelijk van het type horeca.

Banken: open maandag tot en met vrijdag van ca. 8:00 tot 15:00.

Fooien

In Kroatië is het niet gebruikelijk om fooien te geven, maar als u in een restaurant eet of een taxi neemt en tevreden bent over de service kunt u de rekening naar boven afronden.

Informatie en noodgevallen

Algemeen alarmnummer: 112.

Nederlandse ambassade: Medvešćak 56, 10000 Zagreb. Tel.: + 385 1 4642 200.

Bezienswaardigheden

Indien u een rondreis door Kroatië gaat maken zou u kunnen beginnen in Zagreb, de hoofdstad van Kroatië. Deze prachtige historische stad herbergt talloze indrukwekkende bezienswaardigheden, zoals de imposante Kathedraal van Zagreb in de historische wijk Kaptol, het prachtige Theaterplein en de kabelbaan van Ilica. Via Zagreb kunt u vervolgens naar de Kroatische kust rijden, waar het ’s zomers heerlijk toeven is aan het strand. Als u langs de kust afzakt naar het

zuiden komt u vanzelf in de historische stad Split terecht, dat aan de baai van Aspalathos ligt en vooral bekend is vanwege het Paleis van Diocletianus, dat aan het einde van de derde eeuw voor onze jaartelling werd gebouwd. Ook bevindt zich in deze stad het beroemde park Marjan op de Marjanheuvel, vanwaar u een prachtig uitzicht over de stad heeft. Vanaf de haven van Split kunt u allerlei leuke dagtochtjes maken naar zonnige Kroatische eilanden in de Adriatische zee, zoals Brac, Hvar en Solta. 

meer

Foto's van Flickr/eGuide