Vluchten zoeken

Retourtype

Vliegtickets Italië

Het prachtige Italië spreekt bij velen tot de verbeelding, niet alleen vanwege het lekkere eten en de heerlijke wijn, maar ook vanwege de prachtige kunst en cultuur en de rijke geschiedenis. Daarnaast is Italië bij uitstek geschikt voor zonaanbidders, en die kunnen kiezen uit een royaal aanbod aan badplaatsen langs de Mediterrane en Adriatische Kust. Met vliegtickets Italië is er voor elk wat wils!

Vervoer

Indien u gaat vliegen naar Italië en van plan bent een rondreis te gaan maken dan kunt u het beste een huurauto boeken, die u op elke Italiaanse luchthaven kunt afhalen en terugbrengen. Daarnaast kunt u in Italië gebruik maken van bussen en treinen, die u dankzij het uitgebreide en efficiënte openbaar vervoernetwerk naar vrijwel alle uithoeken van het land kunnen brengen.

Visum

Houders van een Nederlands paspoort of Europese Identiteitskaart hebben geen visum nodig om Italië te bezoeken.

Seizoen

Welk seizoen het beste is voor een vakantie naar Italië hangt af van waar u heengaat. Het noorden van Italië kent koude tot milde winters en gematigde zomers, terwijl de zomers in midden- en Zuid-Italië vaak heel heet zijn en de winters zeer mild.

Openingstijden

De meeste winkels in Italië zijn geopend van 9:00 tot 12:30 en van 15:30 tot 19:30. Op donderdag en zondag zijn vooral veel winkels in kleinere dorpen en steden gesloten. In grote steden en toeristische gebieden sluiten grote winkels en warenhuizen hun deuren tussen de middag niet.

Banken: open van maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 13:30 en van 14:45 tot 15:45.

Restaurants en cafés: meestal geopend van 8:00 of later tot 15:00 en van 19:00 tot 22:30, afhankelijk van het type horeca. Veel restaurants zijn op zondag gesloten.

Fooien

Restaurants in Italië brengen vaak service in rekening, maar daar bovenop is het gebruikelijk om een fooi van 10% te geven. Daarnaast wordt verwacht dat u hotelbedienden een kleine fooi geeft. Taxichauffeurs hoeft u geen fooi te geven, maar als zij helpen met het tillen van uw bagage kunt u de rekening naar boven afronden.

Informatie en noodgevallen

Algemeen alarmnummer: 112.

Nederlandse Ambassade: Via Michele Mercati 8, 00197 Rome. Tel.: (+39) 06-3228 6001.

Bezienswaardigheden

Wie nog nooit in Italië is geweest kan het beste beginnen met een stedentrip naar Rome of een rondreis door het prachtige Toscane. Rome staat bekend om haar prachtige historische

gebouwen, zoals het Colosseum, het Forum Romanum, de Trevi Fontein, het Castel Sant’Angelo, het Pantheon en Villa Borghese, maar daar houdt uw stedentrip niet op! Als u Rome bezoekt zult u waarschijnlijk ook Vaticaanstad willen bezoeken en een blik willen werpen op de Sint-Pietersbasiliek en het Sint-Pietersplein.

Indien u besluit een rondreis door Toscane te gaan maken dient u daar zeker een of twee weken voor uit te trekken, zodat u genoeg tijd heeft om beroemde Italiaanse stadjes als Florence, Pisa en Lucca te bezoeken, wijn te proeven bij een van de vele wijnboerderijen langs de route of heerlijke Italiaanse specialiteiten te proeven die door de boer zelf worden gemaakt. In Toscane vindt u ook diverse prachtige stranden, zoals het chique Forte dei Marmi en het prachtige Riviera della Versilia.

Ook strandliefhebbers komen in Italië uitgebreid aan hun trekken, bijvoorbeeld aan de hagelwitte stranden van het eeuwenoude Vieste (Apulië), de zandstranden van Villasimius en San Vito lo Capo (beiden op Sicilië) en natuurlijk de hele Amalfitaanse kust. Houdt u van skiën of snowboarden dan kunt u tijdens de wintermaanden heerlijk naar beneden glijden in de Italiaanse Alpen, om u vervolgens elke avond tegoed te doen aan heerlijk verzadigende pasta’s, lekkere wijnen en pittige Italiaanse likeurtjes. Nog nooit een Italiaans likeurtje geproefd? Probeer dan de Limoncello, een citroenlikeurtje waar u uw vingers bij aflikt! 

meer

Vliegtickets Italië

Foto's van Flickr/Eustaquio Santimano