Vluchten zoeken

Retourtype
Japan

Vliegtickets Japan

Japan spreekt bij velen tot de verbeelding en wordt niet voor niets het ‘land van de rijzende zon genoemd’. Dat historische tradities en moderne cultuur prima hand in hand kunnen gaan ontdekt u vrijwel direct met vliegtickets Japan, want zodra u bent aangekomen in dit fantastische land zult u ontdekken dat Japan een smeltkroes is van futuristische bouwwerken, oude dorpjes met historische houten huisjes, karaoke, eeuwenoude tradities en supersnelle Shinkansen treinen.

Visum

Indien u beschikt over een Nederlands paspoort hoeft u geen visum aan te vragen om Japan te bezoeken. U dient echter wel in het bezit te zijn van een retourticket of vliegticket naar uw eerstvolgende bestemming.

Seizoen

U kunt Japan het beste de lente of herfst bezoeken, wanneer de temperaturen heerlijk mild zijn. De winters in Japan zijn vaak koud en de zomers kunnen zeer warm en vochtig zijn.

Vervoer

Het openbaar vervoer in Japan is zeer efficiënt, punctueel en schoon. Het lezen van bordjes en aanwijzingen kan een hele uitdaging zijn, maar er is altijd wel iemand in de buurt die u verder kan helpen. Voor lange afstanden kunt u het beste een Shinkansen trein nemen, die snelheden tot wel 320 km p/u kan halen.

Openingstijden

Winkels: meestal open van 10:00 tot 22:00. Kleine winkels hebben vaak ruimere openingstijden.

Restaurants en cafés: geopend van ca. 8:00 tot ca. 1:00 of nog later, afhankelijk van het type horeca.

Banken: geopend maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 15:00.

Fooien

Het is in Japan zeer ongebruikelijk om fooien te geven, dit wordt meestal zelfs opgevat als een belediging.

Informatie en noodgevallen

Algemeen alarmnummer: 119.

Nederlandse ambassade: 3-6-3 Shibakoen, Minato-ku, Tokio 105-0011. Tel.: +81 3 5776 5400.

Bezienswaardigheden

Indien u kiest voor vliegtickets Japan landt u waarschijnlijk in de bruisende hoofdstad Tokio, waar u zeker een paar dagen dient te blijven om interessante bezienswaardigheden te bezoeken, zoals het Keizerlijk Paleis, het Meiji-heiligdom, de Regenboogbrug, het prachtige Yoyogi park en de tuinen van Shinjuku Gyoen. Als u in Tokio ook nog wilt winkelen kunt u het beste naar de wijk Ginza en Shibuya gaan. Vervolgens kunt u met de Shinkansen trein naar de

beroemde Mount Fuji gaan, die vanwege de prachtige vergezichten niet alleen geliefd is bij wandelaars en bergbeklimmers maar ook bij fotografen en kunstenaars. Vervolgens moet u zeker de stad Kyoto bezoeken, de enige grote Japanse stad die gespaard is gebleven tijdens de bombardementen van de Tweede Wereldoorlog en daarom nog veel prachtige historische gebouwen telt. Indien u ook nog even een strand wilt opzoeken kunt u het beste naar Okinawa gaan, een tropisch eiland met prachtige stranden en kleurrijke koraalriffen. 

meer

Vluchten naar Japan

Foto's van Flickr/andynew