Vluchten zoeken

Retourtype

Vliegtickets Cambodja

Cambodja is een prachtig land in Zuidoost-Azië, waar een adembenemende natuur en indrukwekkende eeuwenoude tempels de horizon bepalen. Cambodja leent zich bij uitstek voor een rondreis van een paar weken, zodat u alle topbezienswaardigheden van Cambodja kunt bekijken, zoals de beroemde tempels Angkor Wat en Preah Vihear, de Mekong laagvlakte en natuurlijk de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh. Als u kiest voor vliegtickets Cambodja kiest u voor de vakantie van uw leven!

Visum

Houders van een Nederlands paspoort dienen over een visum te beschikken om Cambodja te bezoeken. U kunt het visum aanvragen bij aankomst in Cambodja.

Seizoen

U kunt Cambodja het beste bezoeken tijdens het droge seizoen, dat loopt van december tot april.

Vervoer

In Cambodja kunt u gebruik maken van bussen, minibussen, taxi’s, brommer/motortaxi’s en fietstaxi’s. Daarnaast is het in Cambodja mogelijk om een auto of motor te huren.

Openingstijden

Winkels: vaak geopend van 8:00 tot 20:00 of 21:00.

Cafés en restaurants: kleine restaurantjes en straatstalletjes zijn vaak van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat geopend. De wat chiquere restaurants zijn meestal open van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 23:00.

Banken: maandag tot en met vrijdag geopend van 8:00 tot 15:00.

Fooien

In Cambodja is het zeer gebruikelijk om fooien te geven. In restaurants kunt u 5-20% fooi geven, gidsen verwachten 10% fooi en in hotels maakt u de kruier, liftjongen en het kamermeisje blij met wat kleingeld. Indien u een taxi neemt hoeft u geen fooi geven.

Informatie en noodgevallen

Algemene alarmnummers: 117 (politie), 118 (brandweer), 119 (ambulance), 012942484 (toeristenpolitie).

Nederlandse ambassade: 15 Soi Tonson, Ploenchit Road, Lumpini, Pathumwan, Bangkok 10330, Thailand. Tel.: +66 (0)2 3095200.

Bezienswaardigheden

Het hart van Cambodja wordt gevormd door de Mekong laagvlakte, waar ook de hoofdstad Phnom Penh is te vinden. De belangrijkste bezienswaardigheden van Phnom Penh zijn het Royal Palace en de Silver Pagoda. Daarnaast is ook een bezoek aan de “killing fields” in Choeung Ek en de Tuol Sleng gevangenis een ‘must’ voor alle toeristen die meer over de geschiedenis van Cambodja te weten willen komen. Andere interessante bezienswaardigheden in de Mekong

Laagvlakte zijn onder meer de tempels van Sambor Prei Kuk, de Tonlé Sap rivier en het Tonlé Sap meer. Veel bezoekers aan Cambodja reizen vervolgens naar het stadje Siem Reap, dat dicht bij de beroemde tempel Angkor Wat ligt. Niet ver daar vanaf gelegen is ook de tempel van Banteay Chmar te vinden, alsmede de tempel van Preah Vihear, die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Indien u tijdens uw verblijf in Cambodja ook nog het strand wilt opzoeken kunt u het beste naar Sihanoukville gaan, waar u heerlijk onder een parasol kunt liggen en van uw onvergetelijke indrukken van het land kunt nagenieten. 

meer