Vluchten zoeken

Retourtype
Krakau

Vliegtickets Kraków

De Poolse stad Krakau is een van de mooiste steden van Oost-Europa. Het centrum van de stad staat op de UNESCO werelderfgoedlijst, evenals de nabij gelegen Wieliczka zoutmijn, die jaarlijks door veel toeristen wordt bezocht. Krakau barst van de historische gebouwen, die omringd worden door een wirwar van geplaveide steegjes, pleintjes en stadstuinen, en is daarmee een adembenemende stad die u absoluut gezien moet hebben als u vliegtickets Krakau gaat boeken.

Visum

Houders van een Nederlands paspoort of Europese Identiteitskaart hebben geen visum nodig om Krakau te bezoeken.

Seizoen

Het klimaat van Krakau is enigszins vergelijkbaar met dat van Nederland, al zijn de zomers vaak iets warmer en de winters iets kouder. De lente, zomer en herfst zijn daarom het meest ideaal voor een bezoek aan Krakau.

Vervoer

Het historische centrum van Krakau kunt u het beste te voet verkennen. Voor de wat verder weg gelegen bezienswaardigheden kunt u gebruik maken van bussen, trams en de metro. Indien u de Wieliczka zoutmijn gaat bezoeken dient u vanaf het centraal station in Krakau (Dworzec Główny) de trein naar Wieliczka Rynek Kopalnia te nemen of gebruik te maken van bus 304, die vanaf het winkelcentrum Galeria Krakowska naar de mijn rijdt.

Openingstijden

Winkels: grote winkels, supermarkten en winkelcentra zijn meestal geopend van maandag tot en met zaterdag van 10:00 tot 22:00 en op zondag van 10:00 tot 15:00. Kleinere winkels zijn vaak tot 19:00 open en sommige winkels zijn zelfs 24 uur per dag geopend..

Restaurants en cafés: vaak geopend van 8:00 tot 23:00, afhankelijk van het type horeca.

Banken: geopend maandag tot vrijdag van ca. 9:00 tot 18:00 of 19:00.

Fooien

Het is in Krakau gebruikelijk om ca. 10% fooi te geven in restaurants en aan taxichauffeurs.

Informatie en noodgevallen

Algemeen alarmnummer: 112.

Nederlandse Ambassade: ul. Kawalerii 10, 00-468 Warschau. Tel.: +48)225591200.

Bezienswaardigheden

Krakau is vooral zo’n prachtige stad omdat het historische centrum nooit verwoest is als gevolg van oorlogen, zoals bij veel andere Poolse steden het geval is. In Krakau treft u daarom talloze prachtige eeuwenoude gebouwen, waarbij de

Sint-Andreaskerk uit 1098 misschien wel de oudste is. Het centrum van de stad wordt gevormd door de uit de 13e eeuw stammende Grote Markt (Rynek Główny) en de nabij gelegen Kleine Markt (Rynek Mały). Rondom de Grote Markt vindt u talloze prachtige gebouwen, waaronder de Mariakerk (Kosciół Mariacki), de Kerk van Sint-Adalbert (Św. Wojciech), de Lakenhal (Sukiennice) en de Raadhuistoren (Ratusz). Krakau is een bruisende studentenstad, u vindt er daarom ook veel gezellige cafés, restaurants en clubs. Indien u op zoek bent naar souvenirs en snuisterijen dan is het aan te raden om naar de Plac Targowy markt of de Textielhal (Sukiennice) te gaan, die midden in het oude centrum ligt. Wilt u een indrukwekkend uitstapje maken dat voor de rest van uw leven in uw geheugen gegrift zal staan? Bezoek dan de Wieliczka zoutmijn, een mijn uit de 13e eeuw die vooral populair is bij toeristen omdat er in de ondergrondse gewelven allerlei standbeelden, drie kapellen en een hele kathedraal te vinden zijn, die allemaal uit de zoutrotsen gebeeldhouwd zijn. 

meer

Goedkoopste vluchten naar Kraków van...

retour vanaf 71

 Kraków Speciale aanbiedingen

Hotels in Kraków

Autoverhuur in Kraków

Foto's van Flickr/DoctorWho2