Vluchten zoeken

Retourtype
vliegtickets Lissabon

Vliegtickets Lissabon

Heeft u vliegtickets Lissabon gescoord op Skyscanner? Dan staat u een idyllisch weekendje te wachten, want Lissabon is overdag een slaperige, rustige haven, een no-nonse en eerlijke stad met liefelijke smalle straatjes. Kortom, indien u gaat vliegen naar Lissabon worden uw dagen gevuld met ontspannen zwerftochten door de oude stad.

Vervoer

Het meest praktische is om Lissabon te voet te ontdekken, maar natuurlijk mag u een ritje met de klassieke gele tram niet missen.

Visum

Voor vliegen Lissabon heeft u geen visum nodig, mits u houder bent van een Nederlands paspoort of een Europese Identiteitskaart.

Seizoen

Lissabon heeft een subtropisch Mediterraan klimaat met milde winters en warme zomers. Het beste kunt u Lissabon in de lente of vroege herfst bezoeken, wanneer er weinig neerslag valt en het er niet te heet is.

Openingstijden

De meeste kleine winkels zijn van maandag tot en met vrijdag geopend van 9:00 tot 13:00 en van 15:00 tot 19:00. Op zaterdag zijn de meeste winkels open van 9:00 tot 14:00. Grote winkelcentra en supermarkten zijn 7 dagen per week geopend van 10:00 tot 22:00.

Banken: open van maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 15:00

Restaurants en cafés: meestal geopend van 12:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 23:30

Fooien

In Lissabon is het gebruikelijk om in hotels en restaurants ca. 10% fooi te geven. Als u gebruik maakt van een taxi kunt u de rekening naar boven afronden.

Informatie en noodgevallen

Alarmnummer: 112

Nederlandse Ambassade in Lissabon: Avenida Infante Santo 43-5, 1399-011 Lissabon. Tel.: (+351) 21 391 4900

Bezienswaardigheden

Lissabon geeft u het gevoel terug in de tijd te gaan. Charmante, houten gele trams en kabelbaantjes voorzien wandelaars op de steile heuvels van broodnodige verlichting. De lokale bevolking roddelt op de straathoeken, terwijl ze wijn en brood delen. Doe net als zij en geniet van een vers gebakje en een espresso op een lommerrijk pleintje of bekijk de zonsopgang vanaf het Moorse kasteel. ‘s Nachts komt Lissabon tot leven. Ga naar het Barrio Alto district waar u op de heuveltoppen bars en restaurants vindt, overheerlijke gerechten kunt eten en tot diep in de nacht kunt dansen op jazz en reggae. Of beleef een nacht van Fado, de lokale muziek die bekend staat als het ‘geluid van Portugal’.

Bent u op zoek naar vluchten Lissabon dan kan Skyscanner u helpen de goedkoopste vliegtickets te vinden. Bovendien kunt u als u via Skyscanner tickets Lissabon boekt tegelijkertijd talloze aanbiedingen voor hotels Lissabon vinden.

 

meer

Goedkoopste vluchten naar Lissabon van...

 Lissabon Reisgids

Santa Maria Maior de Lisboa
Kasteel van São Jorge
Gulbenkian Museum
De hoofdstad van Portugal is al een lange tijd een populaire plek. Door de eeuwen heen hebben de Romeinen, Moren en kruisvaarders deze zonovergoten stad gepasseerd en hebben hun sporen in hun architecturale en culturele erfenissen achtergelaten.Wat ze hebben achtergelaten is een heuvelachtige gave stad met karakter. Van de wirwar ... Lissabon stadsgids

retour vanaf 56

 Lissabon Speciale aanbiedingen

Hotels in Lissabon

Autoverhuur in Lissabon

Foto's van Flickr/rstml