Zoeken

Vertrek

Passagiers

Vliegklasse

  • Prijscontrole (nieuwe vensters)
Sri Lanka

Vliegtickets Sri Lanka

Met vliegtickets Sri Lanka staat u een veelzijdige droomvakantie te wachten, want Sri Lanka staat bekend om de prachtige witte zandstranden, indrukwekkende natuurparken en talloze heilige steden zoals Anuradhapura en Kandy. Daarnaast vindt u in Sri Lanka overblijfselen terug uit de Nederlandse koloniale tijd, bijvoorbeeld in de stad Galle.

Visum

Indien u houder bent van een Nederlands paspoort dan dient u een visum aan te vragen, u kunt dit online doen of ter plaatse zodra u in Sri Lanka arriveert. Bij vertrek uit Sri Lanka dient uw paspoort nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.

Seizoen

Sri Lanka heeft een tropisch klimaat en telt jaarlijks twee regenseizoenen, die lopen van april tot september en van november tot maart. De meeste regen valt echter van april tot en met juni en in november en december, dus u kent het beste in de zomer, herfst of het vroege voorjaar naar Sri Lanka op vakantie gaan.

Vervoer

In Sri Lanka kunt u gebruik maken van treinen, bussen, minibusjes, tuk-tuks en taxi’s. In toeristische gebieden als Anuradhapura en Sigiriya is het zeer aan te bevelen om de bezienswaardigheden per fiets te bezoeken. Bij de meeste hotels kunt u een fiets huren.

Openingstijden

Winkels: geopend van maandag tot en met zaterdag van 9:30 tot 13:00 en van 14:00 tot 19:00. In toeristische gebieden zijn de winkels meestal dagelijks geopend van 10:00 tot 22:00, ook op zondag.

Cafés en restaurants: kleine eetgelegenheden zijn vaak vanaf 7:00 open. De wat duurdere restaurants zijn geopend van 12:00 tot 14:00 en van 19:30 tot 23:30.

Banken: maandag tot en met vrijdag open van 8:30 tot 12:30 en van 13:30 tot 17:00.

Fooien

In Sri Lanka is het geven van fooien niet verplicht. In restaurants kunt u ca. 10% fooi geven als de service niet al in rekening is gebracht. Daarnaast kunt u kamermeisjes, kruiers en liftjongens wat kleingeld geven.

Informatie en noodgevallen

Algemene alarmnummers: politie 119, brandweer 111, ambulance 110.

Nederlandse ambassade: 25 Torrington Avenue, Colombo 07. Tel.: +94 11 2510 200.

Bezienswaardigheden

Als u naar Sri Lanka op vakantie gaat kunt u na aankomst het beste eerst even een paar dagen acclimatiseren aan het strand. De mooiste stranden liggen nabij Negombo Beach, maar ook Unawatuna Beach, Trincomalee Beach, Dickwella

Beach, Arugambay Beach, Matara Beach en Arugam Bay zijn zeer geliefd bij zonaanbidders. Als u van surfen of duiken houdt dient u zeker naar Bentota of Arugam Bay te gaan. Nadat u zich lekker heeft laten verwennen aan het strand wordt het tijd om wat historische bezienswaardigheden te gaan bekijken, zoals de heilige stad Anuradhapura, de historische stad Polonnaruwa, de Gouden Tempel van Dambulla, de stad Kandy en Sigiriya. Daarnaast zijn er op Sri Lanka diverse natuurparken te vinden, zoals het woudreservaat Sinharaja, waar u oog in oog kunt komen te staan met olifanten en luipaarden, en het Wilpattu National Park, Kumana Kudumbigala National Park, Bundala National Park, Yala Ruhunu National Park en Uda Walawe Park. Met vliegtickets Sri Lanka kunt u dus rekenen op een indrukwekkende en veelzijdige vakantie! 

meer

Foto's van Flickr/Garret M.Clarke Photography