Vluchten zoeken

Retourtype

Vliegtickets Gran Canaria

Het prachtige eiland Gran Canaria verbaasd ieder door zijn natuurlijke diversiteit: idyllische stranden, weelderige bossen en vulkanische landschappen. Het is het tweede grootste eiland van de Canarische Eilanden, en de hoofdstad "Las Palmas" is de meest dichtbevolkte stad in de hele archipel. Alle vluchten naar Gran Canaria landen op Gran Canaria Airport, meer dan 10 miljoen passagiers per jaar komen hier aan. Het vliegveld ligt op ongeveer 20 km van "Las Palmas"en is goed te bereiken met bussen en taxi's.

Visum

Houders van een Nederlands paspoort of een Europese toeristenkaart hoeven geen visum aan te vragen om Gran Canaria te bezoeken. Uw reisdocument dient wel tot en met de datum van terugkeer geldig te zijn.

Seizoen

Gran Canaria kent warme zomers en milde winters, dus elk moment van het jaar is geschikt voor een bezoek, maar als u een echte strandliefhebber bent kunt u het beste tussen mei en oktober naar Gran Canaria gaan. Daarnaast is Gran Canaria een prima bestemming voor gepensioneerden die in de zon willen overwinteren. Vervoer Op de luchthaven van Gran Canaria rijden de hele dag door bussen af en aan om u naar uw eindbestemming te brengen. Indien u het eiland wil gaan verkennen kunt u bussen of taxi’s nemen of een auto huren.

Openingstijden 

Winkels: open maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 13:00 en van 16:30 tot 21:00. Grote supermarkten en winkelcentra zijn doorgaans open van 10:00 tot 22:00. Op zondag zijn veel kleine winkels gesloten.
Restaurants en cafés: afhankelijk van het type horeca geopend van 9:00 of 12:00 tot 1:00, nachtclubs zijn meestal open van 24:00 tot 6:00 of nog later. Lunch wordt meestal geserveerd tussen 14:00 en 15:00 en het diner vanaf 21:30.
Banken: geopend maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 14:00.

Fooien

U bent op Gran Canaria niet verplicht om een fooi te geven, maar als de service goed is kunt u taxichauffeurs 5% tot 10% fooi geven. In restaurants wordt de service altijd apart in rekening gebracht, dus als u nog wat extra fooi wilt geven kunt u het beste de rekening naar boven afronden.

Informatie en noodgevallen

Algemeen alarmnummer: 112. Nederlands Consulaat: Calle Villalba Hervás, 5-3º, 38002 Santa Cruz de Tenerife. Tel.: 922 27 17 21.

Bezienswaardigheden

De meeste bezoekers komen naar Gran Canaria voor de zon, het strand en de zee, dus u zult misschien verrast zijn dat u op het eiland ook nog heel wat interessante bezienswaardigheden kunt bezoeken. Ga bijvoorbeeld naar La Vegueta, een historische wijk in de hoofdstad Las Palmas, waar u de Santa Ana kathedraal, het Casa de Colón en het Casa Consistorial kunt bewonderen, en beklim vervolgens de Roque Nublo, de basaltrots die het belangrijkste icoon van het eiland is. Of huur een auto en breng een bezoekje aan de prachtige bedevaartplaats Teror en de Pico de Bandana, dat uitzicht biedt op de grootste krater op het eiland. Houdt u meer van het strand en de zee dan kunt u ook een wandeling maken door het mooie duinengebied Dunas de Maspalomas of een boottocht maken om dolfijnen te spotten.

meer

Goedkoopste vluchten naar Las Palmas de Gran Canaria van...

retour vanaf 112

 Las Palmas de Gran Canaria Speciale aanbiedingen

Hotels in Gran Canaria

Autoverhuur in Las Palmas de Gran Canaria

Foto's van @Flickr/El coleccionista de instantes