Vluchten zoeken

Retourtype
Liverpool

Vliegtickets Liverpool

Vliegtickets Liverpool

Vliegen naar Liverpool brengt u naar de geboorteplaats van de Beatles en de thuishaven van beroemde voetbalclubs Liverpool en Everton. Liverpool is bovendien een bruisende en historische havenstad met fantastische musea, galerieën en theaters. Bij Albert Dock en aan Hope Street kunt u bovendien heerlijk dineren voordat u het bruisende nachtleven verkent. 

Visum

Voor een toeristisch verblijf in Engeland heeft u geen visum nodig. Wel dient u een geldig paspoort of identiteitsbewijs te kunnen overleggen.

Seizoen

De temperatuur in Liverpool is zelden heet of te koud. Hierdoor is de stad het gehele jaar door goed te bezoeken.  In april vindt de Grand National plaats, de beroemde paardenrace op de renbaan van Aintree en in augustus kunt u de International Beatle Week bijwonen.  Wel moet u rekenen op drukte in juli en augustus. Daarom adviseren wij een bezoek in de maand mei of juni, wanneer de temperatuur nog aangenaam is.

Vervoer

Het openbaar vervoer in Liverpool is prima geregeld. Taxi's zijn vrij duur, dus u kunt het beste een dagkaart kopen om onbeperkt gebruik te maken van de bus, tram en metro. 

Openingstijden

Banken: maandag t/m vrijdag van 9:00 of 9.30 uur tot -16:00 of 16.30 uur.  Restaurants: tussen 12:00 en 14:00 kunt u terecht voor de lunch en uw diner nuttigt u vanaf 18:30 uur tot laat in de avond. Bijna elk restaurant is op zondag of maandag gesloten.  

Winkels: van maandag t/m zaterdag van 9:00 tot 17:30 uur. Op zondagen zijn zij over het algemeen geopend van 10:00 tot 16:00 uur of van 11:00 tot 17:00 uur. 

Fooien

Bij hotels of restaurants is het bedieningsgeld vaak al inbegrepen bij de rekening. Mocht dit niet het geval zijn, dan verwacht men een fooi van 10 tot 15%. Bij taxichauffeurs kunt u het wisselgeld laten liggen of het bedrag naar boven afronden.

Informatie en noodgevallen

Landelijk alarmnummer: 112

Nederlands Honorair Consulaat: Cotton Exchange Building, Room 105, Old Hall Street, 

Liverpool L3 9LQ. Telefoon: +44 151 - 227 1162, e-mail: nlconsulate.liverpool@btconnect.com

Bezienswaardigheden Liverpool

Liverpool is de geboortegrond van de legendarische The Beatles en de thuishaven van de beroemde voetbalclub Liverpool. Ga kijken waar John Lennon en Paul McCartney hebben gewoond en laat u rondleiden door de kleedkamers van Liverpool FC. Daarnaast kent Liverpool een lange maritieme geschiedenis, die zichtbaar wordt door de monumentale pakhuizen bij Albert Dock die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. In dit pakhuis gedeelte van Liverpool kunt u tegenwoordig shoppen in exclusieve winkels en genieten van een glaasje wijn in chique cafés. Ook vindt u hier diverse interessante musea zoals het Tate Liverpool Museum, het Merseyside Maritiem Museum en de Beatles Story.

Wilt u meer historie en cultuur van deze havenstad opsnuiven? Maak dan een wandeling langs monumentale bouwwerken zoals de prachtige Anglican Cathedral, het moderne Metropolitan Cathedral en het vorstelijke Liverpool Town Hall, een van de mooiste historische gebouwen van Liverpool. 

Voor een lekkere en snelle lunch gaat u naar het bruisende Chinatown, waar u temidden van deze grote Chinese community de Aziatische keuken ruikt én proeft. Een dagje winkelen? In het stadscentrum wordt u overladen door bekende winkelketens en kunt u leuke Beatles-souvenirs inslaan voor het thuisfront. Breng ook zeker een bezoekje aan winkelcomplex Liverpool ONE. 

De restaurants aan Hope Street zijn gevestigd in prachtige Georgiaanse panden waar u in stijl kunt dineren. Het trendy Albert Dock met zijn bars en clubs aan het water is dé nightlife hotspot van Liverpool. Luistert u liever naar live-muziek? In het stadscentrum zijn talloze levendige pubs met live-bands en voor een avondje theater gaat u bijvoorbeeld naar het Playhouse.   

meer

Goedkoopste vluchten naar Liverpool van...

retour vanaf 62

 Liverpool Speciale aanbiedingen

Hotels in Liverpool

Autoverhuur in Liverpool

Foto's van Flickr/Stuart Grout