Vluchten zoeken

Retourtype

Vliegtickets Madrid

Boek nu vliegtickets Madrid en bezoek de meest 'Spaanse' stad van Spanje. Madrid is de perfecte stad om lekker te ontspannen. Overdag de stad verkennen, siësta in de middag, ’s avonds dineren en de hele nacht door dansen tot de zon weer opkomt en de stadslichten langzaam uitgaan. Als u gaat vliegen naar Madrid zult u dus bijna 24 uur per dag genieten!

Vervoer

Vijf miljoen Madrilenen reizen per dag met de Madrid Metro, die na Londen het grootste metronetwerk van Europa heeft. Uiteraard kunt u ook van bussen gebruik maken, maar waarschijnlijk zult u vooral te voet deze prachtige stad gaan willen verkennen.

Visum

Houders van een Nederlands paspoort of Europese identiteitskaart hebben geen visum nodig om naar Madrid te reizen.

Seizoen

In Madrid is het ’s zomers zeer heet met temperaturen die soms de 40C halen. In de winter is het in Madrid echter vaak erg koud en er valt af en toe zelfs een flinke sneeuwbui. De beste periodes om Madrid te bezoeken zijn daarom de lente en de herfst, wanneer de temperaturen het meest aangenaam zijn.

Openingstijden

De meeste grote winkelcentra en warenhuizen zijn van maandag tot en met zaterdag en de eerste zondag van de maand geopend van 10:00 tot 22:00. Kleine winkels houden ’s middags een siësta en zijn daarom gesloten van 13:30 tot 17:00

Banken: open van maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 14:00

Restaurants en cafés: meestal geopend van 13:00 tot 16:00 en van 20:00 tot 23:30. Tapasbars zijn vaak geopend van 11:00 tot 23:30.

Fooien

In cafés en restaurants is het gebruikelijk om 5 tot 10% fooi te geven. Indien u een taxi neemt rondt u de prijs naar boven af.

Informatie en noodgevallen

Alarmnummer: 112

Nederlandse Ambassade in Madrid: Avenida Comandante Franco 32, 28016 Madrid. Tel: +34 91 353 75 00

Bezienswaardigheden

Madrid mag dan geen Colosseum of Eiffeltoren hebben, maar wat het wel heeft is een heleboel spirit! Een bruisend nachtleven, levendige live muziek, honderden tapasbars en een warme, vriendelijke bevolking die u graag de leuke dingen van de stad laat zien. Dit maakt Madrid een van de leukste bestemmingen om heen te gaan voor een lang weekend. Hoewel de stad vooral bekend staat om het energieke, non-stop nachtleven, wordt Madrid ook gekenmerkt door intense culturele en artistieke activiteiten en beschikt de stad over musea, galeries en prachtige architectuur. Een rijke geschiedenis heeft haar sporen nagelaten in deze prachtige stad, die met tickets Madrid ook binnen uw handbereik komen.

Bent u op zoek naar vluchten Madrid dan kan Skyscanner u helpen de goedkoopste vliegtickets te vinden. Naast goedkope vliegtickets Madrid kunt u via Skyscanner talloze aanbiedingen voor hotels Madrid vinden.

 

meer

Goedkoopste vluchten naar Madrid van...

 Madrid Reisgids

Parque del Retiro
Het Prado Museum
El Rastro markt
Gelegen in het hart van het land ligt de hoofdstad van Spanje, een kosmopolitische stad die voor ieder wat te bieden heeft. Gehuld in geschiedenis, kunst, cultuur en sport is Madrid een ideale bestemming voor een lange weekend-stedentrip. Madrid stadsgids

retour vanaf 58

 Madrid Speciale aanbiedingen

Hotels in Madrid

Autoverhuur in Madrid

Foto's van Flickr/trioptikmal