Vluchten zoeken

Retourtype
Manchester

Vliegtickets Manchester

De meeste mensen zullen Manchester vooral kennen vanwege de wereldberoemde voetbalclub Manchester United, maar deze stad in het noordwesten van Engeland heeft nog veel meer te bieden. Manchester is namelijk de bakermat van veel beroemde Engelse popbands, en ook op het gebied van kunst, architectuur en wetenschap neemt deze bruisende studentenstad een vooraanstaande plaats in. Tijd dus om op zoek te gaan naar goedkope vliegtickets Manchester.

Visum

Manchester ligt in het Verenigd Koninkrijk, dat onderdeel uitmaakt van de Europese Unie. U hoeft dus geen visum aan te vragen indien u in het bezit bent van een Nederlands paspoort of een Europese Identiteitskaart.

Seizoen

Het weer in Manchester lijkt erg op dat van Nederland, met milde natte winters en gematigde zomers. Elk seizoen is dus geschikt voor een bezoekje aan deze wervelende Britse stad.

Vervoer

In Manchester kunt u gebruik maken van treinen, trams (Manchester Metrolink), bussen en taxi’s.

Openingstijden

Winkels: meestal elke dag open van 9:00 tot 18:00. Grote supermarkten, warenhuizen en winkelcentra zijn dagelijks tot 22:00 open.

Restaurants en cafés: pubs en restaurants zijn meestal geopend van 11:00 tot 23:00. Nachtclubs gaan meestal rond 22:00 open en sluiten hun deuren om 2:00 of later.

Banken: geopend maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00.

Fooien

In Manchester is het gebruikelijk om in restaurants en aan taxichauffeurs ca. 10% fooi geven. Daarnaast verwachten hotelbedienden en kappers een kleine fooi.

Informatie en noodgevallen

Algemeen alarmnummer: 999.

Nederlands consulaat: Apex House, 266 Moseley Road, Levenshulme, Manchester M19 2LH. Tel.: +44 161 - 248 2390.

Bezienswaardigheden

Manchester is de perfecte bestemming voor een stedenreis, met name indien u van muziek, kunst en cultuur houdt of fan bent van Manchester United. In Manchester zijn veel beroemde Engelse popgroepen groot geworden, zoals The Smiths, the Buzzcocks, Joy Division, Oasis en The Stone Roses. Wilt u weten welke bands op dit moment op het punt staan om door te breken, koop dan kaartjes voor een popconcert in de Manchester Apollo, de Manchester Academy

of kleinere zaaltjes zoals de Roadhouse, het Night and Day Café en de Ruby Lounge. Indien u vooral voor de architectuur naar Manchester gaat dient u in ieder geval Albert Square te bezoeken, waar de imposante Manchester Town Hall te vinden is, en The Lowry, een uit glas opgetrokken gebouw waarin tegenwoordig twee theaters, diverse tentoonstellingsruimten en een kunstgalerij gevestigd zijn. Meer kunst is te bezichtigen in de Manchester Art Gallery en de Whitworth Art Gallery, en ook een bezoekje aan Castlefield is zeker de moeite waard, want hier kunt u overblijfselen van het Romeinse fort Mamucium bewonderen. Indien u een rasechte voetbalfan bent zult zeker het Manchester United Museum willen bezoeken, waarbij u ook in de gelegenheid wordt gesteld om een rondleiding door het stadion te maken. 

meer

Goedkoopste vluchten naar Manchester van...

retour vanaf 28

 Manchester Speciale aanbiedingen

Hotels in Manchester

Autoverhuur in Manchester

Foto's van Flickr/Iris Chase