Vluchten zoeken

Retourtype

Vliegtickets Miami

Van excentriekelingen in South Beach en ultra-hippe clubs op The Strip tot chique designer outlets en exclusieve restaurants in Miami Beach, deze broeierige en bruisende melting-pot in het zuiden van Florida zal ongetwijfeld een van de meest bizarre, surrealistische en artistieke bestemmingen zijn waar u ooit terecht zult komen met vliegtickets Miami. Ocean Drive is volbehangen met neonreclame en pronkt in volle glorie met de adembenemende Art Deco stijl waar Miami zo bekend om is. Klik uw Cubaanse hielen in Little Havana, met een handgedraaide sigaar in de ene hand en een Mojito in de andere, en ook indien u beroemdheden tegen het lijf wilt lopen dan is er geen betere plek te bedenken dan Miami. De orkanen en hoge luchtvochtigheid zorgen voor een drukkende atmosfeer, maar met het onmiskenbare hippe gevoel dat bij Florida hoort.

Kies voor jetskiën, paragliden of een van de andere watersporten die u kunt beoefenen als u gaat vliegen naar Miami, of duik de geschiedenis van de stad in en bezoek het prachtige Coral Castle en de Spanish Monastery.

De bewoners van Miami zijn net zo intrigerend en eigenzinnig als de stad zelf, dus boek vliegtickets Miami en laat hen u welkom heten in deze variant op de American Dream.

Visum

Houders van een geldig Nederlands paspoort die voor zaken of toerisme naar de VS reizen hebben geen visum nodig als ze korter dan 90 dagen blijven. Wel moeten ze zich aanmelden op de ESTA-website.

Seizoen

Miami kent twee seizoenen: het droge en iets koelere seizoen, dat van ca. oktober tot maart loopt, en het natte en zeer warme seizoen, dat van april tot september loopt. Het beste kunt u Miami in de herfst of winter bezoeken, wanneer het overdag nog altijd gemiddeld 20 graden is.

Vervoer

Indien u in North Miami Beach verblijft kunt u het beste een auto huren of een taxi nemen naar al uw bestemmingen. In South Beach kunt u gebruik maken van de lokale bus service.

Openingstijden

Winkels: de meeste winkels zijn geopend van maandag t/m donderdag van 10:00 tot 22:00, op vrijdag en zaterdag van 10:00 tot 23:00 en op zondag van 10:00 tot 21:00.
Restaurants en cafés: vaak geopend vanaf ca. 6:00 tot ca. 23:00. Nachtclubs zijn meestal open van 23:00 tot 5:00 of nog later.
Banken: geopend maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 16:00. Sommige banken zijn ook open op zaterdag.

Fooien

Het is zeer gebruikelijk om in restaurants, cafés en nachtclubs en aan taxichauffeurs 15% tot 20% fooi te geven. Daarnaast kunt u liftjongens en kamermeisjes een kleine fooi geven.

Informatie en noodgevallen

Algemeen alarmnummer: 911.
Nederlands consulaat: 01 Brickell Ave, suite 500, Miami, FL 33131. Tel.: (+1) 877-388 2443.

Bezienswaardigheden

Miami is bekend vanwege de prachtige stranden en Art Deco district van South Beach. Daarnaast kunt in in Miami uitgebreid winkelen, bijvoorbeeld in het voetgangersgebied van Lincoln Road Mall en de Bayside Marketplace.

meer

Goedkoopste vluchten naar Miami Internationaal van...

retour vanaf 391

 Miami Internationaal Speciale aanbiedingen

Hotels in Miami

Autoverhuur in Miami Internationaal