Vluchten zoeken

Retourtype

Vliegtickets Milaan

Wie van het kosmopoliete leven houdt of op de hoogte wil blijven van de laatste modetrends moet zeker eens denken aan goedkope vliegtickets Milaan. Deze Noord-Italiaanse stad is echter niet alleen voor modeliefhebbers een perfecte bestemming, want ook als u op zoek bent naar een romantische of culturele stedentrip is Milaan ideaal. De stad barst namelijk van de historische gebouwen, zoals de Dom en de Castello Sforzesco, en als u wilt genieten van een avondje uit kunt u naar Teatro alla Scala gaan of romantisch dineren in de uitgaanswijk Navigli.

Visum

Indien u houder bent van een Nederlands paspoort of Europese Identiteitskaart hoeft u geen visum aan te vragen om Italië te bezoeken.

Seizoen

Zowel in de zomer als in de winter kunt u Milaan prima bezoeken, want de temperaturen zijn er in de zomer niet al te warm en in de winter vaak mild.

Vervoer

Milaan heeft een zeer efficiënt en goedkoop metronetwerk, waar mee u snel en eenvoudig door de stad reist. Daarnaast kunt u gebruik maken van trams, trolleybussen, bussen en taxi’s.

Openingstijden

Winkels zijn meestal geopend van maandag tot en met zaterdag van 9:30 tot 19:30 uur. Op maandag zijn de meeste winkels pas om 15:00 open en sommige kleine winkeltjes zijn tussen de middag van 12:30 tot 15:30 gesloten. Op zondag zijn veel winkels gesloten, al openen steeds meer supermarkten, warenhuizen en grotere winkels ‘s zondags hun deuren.

Fooien

In de meeste bars en restaurants wordt een extra bedrag gerekend voor service. Het geven van een fooi is in Italië niet verplicht, maar indien u tevreden bent met de geboden diensten kunt u de rekening naar boven afronden.

Informatie en noodgevallen

Algemene alarmnummer: 112. De hulpdiensten zijn ook rechtstreeks te bereiken via 113 (politie), 115 (brandweer), 118 (ambulance).

Nederlands consulaat: Via Gaetano Donizetti 20, 1e verd., 20122 Milaan. Tel.: +39 02 4855841.

Bezienswaardigheden

Modeliefhebbers kunnen na aankomst in Milaan het beste direct richting Galleria Vittorio EmanueleII gaan, de beroemde overdekte winkelstraat met ingelegde marmeren vloeren en glazen koepels waar vrijwel alle topmerken op het gebied van mode zijn vertegenwoordigd, om vervolgens de metro te nemen naar de wijk Monte Napoleone, waar u alle namen van beroemde modeontwerpers vindt. Daarnaast moet u zeker de Dom, het prachtige kasteel

de Castello Sforzesco, de beroemde kerk Santa Maria delle Grazie en de basiliek San Lorenzo bekijken. Indien u voetballiefhebber bent is het immens grote San Siro voetbalstadion, de thuisbasis van AC Milan en Inter Milan, zeer aan te bevelen. De dag kunt u in stijl afsluiten met een bezoekje aan Teatro alla Scala of een romantisch diner in de uitgaanswijk Navigli.

meer

Goedkoopste vluchten naar Milaan van...

 Milaan Reisgids

De Duomo
Het Laatste Avondmaal
Castello Sforzesco
Milaan wordt over het algemeen beschouwd als de mode-hoofdstad van de wereld, maar het is ook de meest moderne stad van Italië en misschien wel de meest hectische. Het tempo van het leven is hier sneller dan elders in Italië en de stad is bekend om zijn glamour en verfijning. ... Milaan stadsgids

retour vanaf 23

 Milaan Speciale aanbiedingen

Hotels in Milaan

Autoverhuur in Milaan

Foto's van Flickr/Ulf Luljankoshi