Vluchten zoeken

Retourtype

Vliegtickets Moskou

Moskou is zeker geen stad voor watjes. Het formaat alleen al kan erg overweldigend zijn, laat staan de prijs van een kopje koffie, maar als u daar doorheen kunt kijken dan zult u zien dat u in een van de meest ongelooflijk bruisende, creatieve en spannende steden van de wereld terecht bent gekomen. Boek vliegtickets Moskou vanaf Amsterdam en ontdek het zelf!

Moskou vormt het hart van Rusland en een bezoekje aan het Kremlin en het Rode Plein zal u voor altijd bijblijven. Bezoek het circus van Moskou, breng een middagje door in het Gorky Park en maak een ontspannende wandeling of doe als een Moskoviet en laat u heerlijk verwennen in een traditioneel badhuis. En als de zon in deze bijzondere stad ondergaat mag u natuurlijk een concert in het Bolshoi Theater niet missen, waar u kunt wegdromen bij werken van Tsjaikovski  en Tsjechov. Geniet daarnaast ook met volle teugen van de authentieke Russische keuken of dans tot in de kleine uurtjes in een van de vele nachtclubs die de stad telt.

Visum

Indien u beschikt over een Nederlands paspoort heeft u een visum nodig, welke u dient aan te vragen bij de Russische Ambassade in Nederland.

Seizoen

De winters zijn in Moskou zeer koud, daarom kunt u deze stad het beste in de maanden juni, juli of augustus bezoeken, wanneer het overdag gemiddeld 20 graden is.

Vervoer

In Moskou kunt u het beste gebruik maken van de metro, die niet alleen snel en efficiënt is maar ook een bezienswaardigheid op zichzelf. Tijdens de spits kunt u beter geen taxi nemen, want dan staat u zonder twijfel in de file.

Openingstijden

Winkels: meestal geopend van 10:00 tot 22:00. Veel grote winkels en supermarkten zijn 24 uur per dag open.
Restaurants en cafés: meestal geopend van 8:00 tot 23:00, afhankelijk van het type horeca. Nachtclubs zijn vaak tot 3:00 of nog later geopend.
Banken: geopend maandag t/m vrijdag van ca. 9:00 tot 16:00. Sommige bankkantoren zijn 24 uur per dag geopend.

Fooien

In Moskou is het gebruikelijk om aan restaurantpersoneel en taxichauffeurs 5% fooi te geven. Daarnaast kunt u een kleine fooi geven aan kamermeisjes, kruiers en de liftjongen.

Informatie en noodgevallen

In Moskou kunt u de volgende alarmnummers bellen: 02 (politie), 01 (brandweer), 03 (ambulance) en 8 926 1133373 (internationale crisislijn voor buitenlanders)
Nederlandse ambassade: Kalashny Pereulok 6, 115127 Moskou. Tel.: +7 495 797 2900

Bezienswaardigheden

Moskou barst van de interessante bezienswaardigheden, zoals het Rode Plein, het Kremlin, het Mausoleum van Lenin en de Sint-Basiliuskathedraal. Houdt u van musea, breng dan ook zeker een bezoekje aan het Poesjkinmuseum en het Nationaal Historisch Museum.

meer

Goedkoopste vluchten naar Moskou van...

retour vanaf 119

 Moskou Speciale aanbiedingen

Hotels in Moskou

Autoverhuur in Moskou

Foto's van Flickr/jervetson