Vluchten zoeken

Retourtype
Vliegtickets Marseille

Vliegtickets Marseille

Gaat u op vakantie naar Zuid-Frankrijk? Dan kunt u het beste vliegen naar Marseille, want vanaf deze stad aan de Mediterrane zee zijn Zuid-Franse bestemmingen als Gap, Arles, Toulon en Avignon eenvoudig en snel te bereiken. Ook Marseille zelf is zeer de moeite waard, dus laat Skyscanner u helpen vliegtickets Marseille te vinden en pak uw koffers voor een zonnige vakantie in het zuiden van Frankrijk.

Visum

Indien u houder bent van een Nederlands paspoort of Europese Identiteitskaart hoeft u geen visum aan te vragen om naar Marseille te reizen.

Seizoen

Marseille heeft een Mediterraan klimaat met warme, droge zomers en milde winters. Indien u voor de zon komt of gaat kamperen in Frankrijk kunt u het beste in de lente, zomer of herfst naar Marseille vliegen.

Vervoer

In Marseille kunt u gebruik maken van bussen of de metro nemen. Daarnaast kunt u voor korte afstanden "Le vélo" fietsen gebruiken, die geheel gratis zijn als u ze minder dan een half uur nodig heeft.

Openingstijden

Winkels: meestal open op maandag tot en met zaterdag van 9:00 tot 12:00 en van 14:00 tot 19:00. Op zondag zijn de meeste winkels gesloten. Grote winkels, warenhuizen en winkels in het centrum van de stad zijn ook tussen de middag open.

Restaurants en cafés: ontbijtrestaurantjes zijn meestal open vanaf 8:00, voor lunch kunt u vaak terecht vanaf 11:30 en voor het diner vanaf 18:00.

Banken: geopend maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 16:00

Fooien

De meeste restaurants en cafés brengen service in rekening, u hoeft daarom geen fooi meer te betalen als u afrekent. Indien u de taxi neemt kunt u het totaalbedrag naar boven afronden.

Informatie en noodgevallen

Algemeen alarmnummer: 112.

Nederlandse Ambassade: 7-9, rue Eblé, 75007 Parijs. Tel.: +33 1 40 62 33 00.

Bezienswaardigheden

De Zuid-Franse stad Marseille is een typische Mediterrane kustplaats en na Parijs de oudste stad van Frankrijk. In het oude centrum vindt u daarom talloze prachtige historische gebouwen, alsmede veel winkels, gezellige cafeetjes en bij restaurants. Tot de belangrijkste bezienswaardigheden van Marseille behoren de oude haven (Vieux-Port), de prachtige kapel La Vieille Charité, de abdij van Saint Victor en de Cathédrale Sainte-Marie-Majeure. In Marseille vindt u tevens talloze musea, waarvan enkelen zich in het Palais Longchamp

bevinden, waaronder het Musée des Beaux-Arts de Marseille, het Musée d'Histoire Naturelle de Marseille en het Museé Grobet-Labadié. Marseille is een goed voorbeeld van culturele samensmelting, getuige de invloeden uit zowel de Provence als Noord-Afrika. Indien u de diversiteit zelf aan den lijve wilt ondervinden kunt u het beste een van de vele marktjes bezoeken die dagelijks overal in de stad worden gehouden. Uiteraard kunt u hier op koopjesjacht gaan, maar u kunt er ook terecht voor typisch Provençaalse souvenirs, verse vis en Noord-Afrikaanse kruiden en specerijen. Indien u van merkkleding en accessoires houdt doet u er goed aan de bus of metro naar de Centre Bourse nemen, waar behalve exclusieve boetiekjes ook alle grote Franse winkelketens te vinden zijn.

meer

Goedkoopste vluchten naar Marseille van...

retour vanaf 29

 Marseille Speciale aanbiedingen

Hotels in Marseille

Autoverhuur in Marseille

Foto's van The Crypt