Vluchten zoeken

Retourtype

Vliegtickets Malta

Vliegtickets Malta bieden u vulkanische bergen, schilderachtige dorpjes, rustige stranden en indrukwekkende grotten. Behalve zon, zee en strand is er zoveel meer te beleven op Malta en dat terwijl het een van de kleinste landen aan de Middellandse Zee is.

Toerisme is erg belangrijk voor Malta, het zorgt voor het grootste deel van de inkomsten in het land.  Vooral op het eiland Malta, een van de drie eilanden waar Malta uit bestaat, is het erg levendig. De andere twee eilanden, Gozo en Comino, zijn veel rustiger.

Een absoluut hoogtepunt van het eiland Malta is de historische hoofdstad Valletta. Een mooie wandeling door deze stad is zeker de moeite waard. Tijdens de wandeling kan het prachtige Grootmeesterspaleis uit 1571 en het Nationaal Museum voor Schone Kunsten worden bezocht. Ook Mdina, het Middeleeuwse stadje op het eiland Malta is zeer interessant om te bekijken. De stad is volledig ommuurd en autovrij.

Het eiland Gozo biedt prachtige megalithische tempels, zoals de Ggantija. Tussen Gozo en het onbewoonde eiland Camino ligt de zogenaamde Blue Lagoon, waar men in de zomer een heerlijke boottocht kan maken. Om lekker op het strand te luieren zijn in het noordwesten van Malta een aantal mooie stranden te vinden. Het is hier lekker rustig en vooral Ghajn Tuffieha Bay is een aanbevolen strandje om te relaxen. Voor een chique uitstapje kan men een van de mooiste villa’s van Malta bezichtigen, de Palazzo Parisio. Daarna is een heerlijk diner in de mooiste jachthaven, de Portomaso, natuurlijk wel op zijn plek!

Visum

Indien u in bezit bent van een Nederlands paspoort dan heeft u geen visum nodig om Malta te bezoeken.

Seizoen

Malta heeft Mediterraan klimaat met warme zomers en milde winters. Indien u voor de zon, zee en het strand naar Malta gaat kunt u het beste kiezen voor de periode mei tot en met september.

Vervoer

Het eiland Malta is niet groot, daarom kunt u alle bestemmingen gemakkelijk en snel per bus of witte taxi bereiken. Indien u wat meer vrijheid wenst kunt u ook een auto, motor, scooter of fiets huren.

Openingstijden

Winkels: meestal geopend van 9:00 tot 13:00 en van 16:00 tot 19:00. In toeristische gebieden zijn veel winkels vaak geopend tot 22:00. Op zon- en feestdagen zijn de meeste winkels gesloten.
Restaurants en cafés: meestal geopend van 8:00 tot 23:00, afhankelijk van het type horeca.
Banken: geopend maandag t/m donderdag van 8:30 tot 12:30, op vrijdag van 8:30 tot 15:30 en op zaterdag van 8:30 tot 12:00.

Fooien

In Malta is het gebruikelijk om 15% fooi te geven in restaurants en 10% aan taxichauffeurs.

Informatie en noodgevallen

Algemeen alarmnummer: 112
Nederlandse ambassade: Whitehall Mansions, 3rd floor, Ta' Xbiex Seafront, Ta' Xbiex XBX 1026, Valletta. Tel.:+356 21 31 39 80.

Bezienswaardigheden

Malta is een land dat niet alleen uit het eiland Malta bestaat, ook de eilanden Gozo, Comino, Manoel Island en de onbewoonde eilanden Cominotto, Fungus Rock, Filfla en Saint Paul’s Islands behoren ertoe. Vooral Malta en Gozo worden veel bezocht door toeristen, uiteraard vanwege het aangename klimaat maar ook vanwege de talloze bezienswaardigheden, zoals de megalithische tempels Hagar Qim en Mnajdra en de Blue Lagoon.

meer

Foto's van ramonbaile