Vluchten zoeken

Retourtype
Vliegen naar Noorwegen

vliegen naar Noorwegen

Boek vliegtickets Noorwegen en bereid u voor op een indrukwekkende vakantie waarbij ongerepte natuur centraal staat. Laat u verrassen door adembenemende fjorden, met ijs bedekte meren en weelderige groene weiden, of bewonder het Noorderlicht en geniet van de Midzomernacht, als de zon even niet meer onder gaat.

Visum

Indien u houder bent van een Nederlands paspoort of Europese identiteitskaart heeft u geen visum nodig om Noorwegen te bezoeken.

Seizoen

Van november tot en met april is het in Noorwegen het koudst, dus als u niet voor het ijs en de sneeuw komt kunt u het land het beste in de zomer of vroege herfst bezoeken.

Vervoer

Indien u op vakantie naar Noorwegen gaat kunt u het beste een auto huren, omdat u dan kunt gaan en staan waar u maar wilt. Echter, als autohuur niet binnen uw budget past kunt u ook prima met het openbaar vervoer (treinen, bussen en veerboten) reizen, want deze zijn zeer efficiënt en punctueel.

Openingstijden

Winkels: geopend maandag tot en met vrijdag van 10:00 tot 17:00 en op zaterdag van 9:00 tot 15:00. Grote winkelcentra en souvenirwinkels zijn vaak open tot 21:00

Restaurants en cafés: afhankelijk van het type horeca geopend van 9:00 of 12:00 tot 1:00.

Banken: geopend maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 15:00, op donderdag vaak tot 17:00

Fooien

In Noorwegen is het niet gebruikelijk om fooien te geven, maar als u tevreden bent over de service kunt u in restaurants altijd wat extra geven. Taxichauffeurs verwachten geen fooi, de rekening naar boven afronden is voldoende.

Informatie en noodgevallen

Algemene alarmnummers: 112. (politie), 113. (ambulance), 110. (brandweer)

Nederlandse ambassade: Oscars gate 29, Oslo. Tel.: +47 23 33 36 00.

Bezienswaardigheden

Wie naar Noorwegen gaat vliegen landt waarschijnlijk in Oslo, een gezellige stad met veel leuke winkeltjes, cafés en restaurantjes die ook veel bezienswaardigheden telt, zoals het Munch Museum waar het beroemde schilderij ‘De Schreeuw’ van Edvard Munch wordt tentoongesteld. Daarnaast staat Noorwegen bekend om haar prachtige natuur met adembenemende fjorden, bergketens, meren, bossen en glooiende groene landschappen, die afgewisseld worden door kleine knusse dorpjes en steden. Met een beetje geluk

heeft u de mogelijkheid om het Noorderlicht te aanschouwen, en als u in de zomer naar Noorwegen op vakantie gaat zult u in ieder geval de Midzomernachtzon kunnen ervaren. Vergeet ook niet om enkele Noorse culinaire specialiteiten te proeven, zoals rakfisk (gezouten forel), elandsteak en lefse, een op een pannenkoek lijkend dun vierkant brood gemaakt van aardappel- en tarwemeel. 

meer

Foto's van Mick Roche