Vluchten zoeken

Retourtype

Vliegtickets Cork

Als u vliegtickets Cork boekt kunt u uzelf voorbereiden op glooiende groene heuvels, hoge kliffen, eeuwenoude kastelen, prachtig aangelegde tuinen en parken, bruisende steden en gezellige dorpjes… want dat is waar Ierland allemaal bekend om staat. Ook in Cork is heel wat te zien en te beleven, dus vergeet niet om daar eerst enkele nachtjes te slapen voordat u een rondreis gaat maken door dit adembenemende land.

 

Visum

Houders van een Nederlands paspoort of Europese Identiteitskaart hoeven geen visum aan te vragen om Ierland te bezoeken.

 

Seizoen

Ierland heeft een gematigd klimaat met zowel in de zomer als winter milde temperaturen, waarbij het gehele jaar door regen kan vallen. In de zomer heeft u de meeste kans op droog weer, maar u kunt beter wel altijd een paraplu in uw koffer stoppen.

 

Vervoer

In Cork kunt u gebruik maken van bussen en taxi’s, al zijn de meeste bezienswaardigheden gemakkelijk te voet te bereiken als u in een hotel in het centrum overnacht. Indien u na uw verblijf in Cork een rondreis door Ierland gaat maken kunt u het beste een auto huren.

 

Openingstijden

Winkels: maandag tot en met zaterdag geopend van 9:30 tot 19:00 en zondag van 12:00 tot 18:00.

Restaurants en cafés: open vanaf 8:00 of 11:30 tot 14:00 en van 18:00 tot 23:00, afhankelijk van het type horeca. Nachtclubs zijn in het weekend open tot ca. 3:00.

Banken: geopend maandag tot en met vrijdag van 10:00 tot 16:00

 

Fooien

In Ierland is het gebruikelijk om 10% fooi te geven als u in een restaurant eet of een taxi neemt. Daarnaast maakt u hotel- en barpersoneel altijd blij met wat kleingeld.

 

Informatie en noodgevallen

Algemeen alarmnummer: 112 en 999.

Nederlandse ambassade: 160 Merrion Road, Dublin. Tel.: +35312693444.

 

Bezienswaardigheden

Cork is na Dublin de grootste stad van Ierland en bevindt zich op een aantal eilandjes in de rivier de Lee. De stad werd gevestigd rond de zesde eeuw en is door de eeuwen heen altijd een bruisend commercieel centrum geweest, wat nu nog goed te zien is aan de vele prachtige oude gebouwen die in de binnenstad te vinden zijn. Tot de mooiste bezienswaardigheden van Cork behoren de Red Abbey, de St. Mary’s Cathedral, de St. Finbarre’s Cathedral, The Elysian, Atkins Hall en natuurlijk de imposante kerktoren van Shandon, die het symbool van de stad is. Uiteraard kan u niet naar Cork gaan zonder ook een echte Ierse pub te bezoeken, waar u overigens ook uitstekend kunt eten.

meer

Goedkoopste vluchten naar Cork van...

retour vanaf 100

 Cork Speciale aanbiedingen

Hotels in Cork

Autoverhuur in Cork

Foto's van Flickr/infomatique