Vluchten zoeken

Retourtype
Filippijnen

Vliegtickets Filipijnen

De Filippijnen bevinden zich in Zuidoost-Azië en bestaan uit maar liefst 7107 eilanden, die grofweg onder te verdelen zijn in de eilandengroepen Luzon, de Visaya’s en Mindanao. Talloze toeristen boeken jaarlijks vliegtickets Filippijnen vanwege de prachtige natuur, de hagelwitte zandstranden en het bruisende uitgaansleven in de hoofdstad Manilla, dus wat uw voorkeuren ook zijn, als u gaat vliegen naar de Filippijnen bent u verzekerd van een interessante en gevarieerde vakantie.

Visum

Indien u in het bezit bent van een Nederlands paspoort mag u maximaal 30 dagen in de Filippijnen verblijven zonder visum. Zodra u het land weer verlaat dient uw paspoort nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.

Seizoen

De beste tijd om de Flippijnen te bezoeken is tijdens de droge periode, die van eind december tot eind april loopt. Van mei tot en met november is het in een groot deel van het land zeer nat en vochtig, en in de periode van juni tot september zijn er regelmatig tyfoons en overstromingen

Vervoer

In het grootste gedeelte van de Flippijnen bent u aangewezen op bussen, jeepneys, taxi’s en fiets/brommer-taxi’s, alleen op het eiland Luzon is er beperkt treinverkeer. Een auto huren op de Filippijnen wordt sterk afgeraden, omdat de wegen slecht onderhouden worden en het verkeer onvoorspelbaar is.

Openingstijden

Winkels: meestal geopend zondag tot en met donderdag van 10:00 tot 20:00 en op vrijdag en zaterdag van 10:00 tot 21:00.

Restaurants: open vanaf vroeg in de ochtend of middag tot ca. 23:00. Cafés en nachtclubs in grote steden zijn open tot 2:00 of later.

Banken: geopend maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 15:00.

Fooien

Het is in de Flippijnen zeer gebruikelijk om restaurantbedienden, taxichauffeurs en gidsen ca. 10% fooi te geven.

Informatie en noodgevallen

Algemeen alarmnummer: 117.

Nederlandse ambassade: 26th Floor BDO Equitable Tower, 8751 Paseo de Roxas, Makati City, Metro Manila. Tel.: (+63) 2-786 6666.

Bezienswaardigheden

Als u op vakantie gaat naar de Filippijnen landt u waarschijnlijk in Manilla, de bruisende hoofdstad van het land. Veel toeristen laten zich na aankomst direct verleiden door de levendige markten, bazaars en enorme winkelcentra, maar behalve winkels heeft deze bijzondere stad nog veel meer te bieden. In het centrum bijvoorbeeld bevindt zich het Rizal Park, waar u niet alleen prachtige

Chinese en Japanse tuinen vindt, maar ook het Nationaal Museum en het Planetarium. Indien u vervolgens een rondreis door de Filippijnen gaat maken dient u zeker te gaan snorkelen of duiken bij het Tubbataha rif of een wandeling te gaan maken naar de beroemde Chocolate Hills. Een andere interessante trekpleister is de Cagsawa ruïnes, vanwaar u prachtig uitzicht heeft op de Mayon vulkaan. Wilt u ook nog heerlijk zonnen op het strand, ga dan naar de beroemde badplaats Puerto Galera of trek uzelf terug op het nog bijna ongerepte eilandje Malapascua.  

meer

Foto's van Flickr/dibaer