Vluchten zoeken

Retourtype
Praag

Vliegtickets Praag

Met vliegtickets Praag bent u binnen 1 uur in een ongelooflijk populaire stadsbestemming. Gelegen aan de Vltava rivier, is Praag de thuisbasis van een moderne en traditionele Tsjechische cultuurmix. Van de weelde en elegantie van de concertzalen tot de galeries en wereldklasse films en bioscopen. Praag heeft een ongelooflijke levendige muziekscene, verstopt in de kelders van kroegen en bars, gedimt licht en gehuld in rook en absinth. Cafes en restaurants serveren wereldberoemd lokaal bier en stevige Tsjechische gerechten, evenals een scala aan internationale gerechten.

Praags reputatie voor historische schoonheid is voor een groot deel terug te zien in de architectuur, maar vooral in de Praagse burcht, één van de grootste van de wereld. Een angstaanjagende trip naar de macabere kerk van botten voegt iets grilligs toe aan uw reis, en uw foto’s. Praags iconische Karelbrug bruist van de kunstenaars en accordeon spelende artiesten, terwijl de Stare Mesto (oude stad) entertainment biedt met een astronomische klok die tot leven komt met grappig geanimeerde figuurtjes, op het prachtige Wenceslas plein. Boek een vlucht Praag tijdens één van de vele festivals of ga buiten het seizoen om de drukte te ontlopen. Kuier langs de geplaveide straatjes, bezoek de Kafka boekhandel en geniet van tientallen jaren geschiedenis en overdaad.

Visum

De Tsjechische hoofdstad Praag ligt in de Europese Unie, dus indien u een Nederlands paspoort of toeristenkaart heeft hoeft u geen visum aan te vragen.

Seizoen

Het klimaat van Praag lijkt erg op dat van Nederland, al is het er vaak in de zomer iets warmer en in de winter wat kouder. Zowel in de lente, zomer als herfst is Praag erg in trek bij toeristen.

Vervoer

Vanaf Václav Havel Airport, de luchthaven van Praag, kunt u per bus of trein naar het centrum van de stad reizen. Om de stad te verkennen kunt u gebruik maken van de metro, die alle delen van de stad met elkaar verbindt.

Openingstijden

Winkels: meestal maandag t/m zaterdag geopend van 9:00 tot 19:00. Sommige winkels zijn ook op zondag open.

Restaurants en cafés: de meeste horeca is geopend van 11:00 tot 13:00 en van 19:00 tot 23:00. Nachtclubs zijn meestal wat langer open.

Banken: geopend maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 17:00

Fooien

Van toeristen wordt verwacht dat zij ca. 10% fooi geven in restaurants en aan taxichauffeurs.

Informatie en noodgevallen

Algemeen alarmnummer: 112

Nederlands Ambassade: Gotthardska 6/27, 160 00 Prague 6 – Bubenec. Tel.: (+42)0233 015 200

Bezienswaardigheden

De Tsjechische hoofdstad Praag, die ook vaak De Gouden Stad  wordt genoemd, wordt beschouwd als één van de mooiste steden van Europa en behoort daarom  tot de meest bezochte steden van Europa. De belangrijkste toeristische trekpleisters van Praag zijn de prachtige gotische Karelsbrug, de Praagse Burcht, het Oude Stadsplein en de Sint-Vituskathedraal. Indien u van opera of klassieke muziek houdt dient u zeker een bezoekje te brengen aan het in 1868 gebouwde Nationaal Theater. Winkelliefhebbers kunnen kiezen uit een royaal aanbod aan internationale winkelketens, en prachtige winkelcentra zoals het Palladium en het Chodov. Echter, bent u op zoek naar authentieke Tsjechische producten en souvenirs dan bent u het beste af in de Oude Stad, de Staré Mesto.

meer

Goedkoopste vluchten naar Praag van...

 Praag Reisgids

Praagse Burcht
Oude stadsplein
Karelsbrug
Het is de hoofdstad van de Tsjechische Republiek en een UNESCO werelderfgoed. Praag is een verbazingwekkende stad, gelegen aan de oevers van de Moldau rivier. Het wordt vaak beschreven als een openluchtmuseum vanwege haar prachtige architectuur, die verschillende eeuwen omspant en opvallend gespaard werd tijdens de Tweede Wereldoorlog.Dankzij de verscheidenheid ... Praag stadsgids

 Bespaar op uw vliegtickets, wijzig uw bestemmingsluchthaven!

retour vanaf 68

 Praag Speciale aanbiedingen

Hotels in Praag

Autoverhuur in Praag

Foto's van Flickr/I love butter