Vluchten zoeken

Retourtype

Vliegtickets Pisa

Wie aan Pisa denkt, denkt aan de scheve toren, het universele icoon en tevens monumentale symbool van de stad. De Toren van Pisa is ongeveer 56 meter hoog en is ontworpen door de architect Bonanno Pisano. De bouw van de toren begon in 1173, maar moest toen ze bij de derde verdieping waren gekomen onderbroken worden vanwege verzakkingen. In 1275 werd de bouw hervat, maar in latere eeuwen begon de toren opnieuw te verzakken. In de jaren negentig van de vorige eeuw is er veel geld ingezameld om de overmatige scheefstand een halt toe te roepen, en dankzij de renovatie die meer dan 10 jaar duurde is het nu weer mogelijk om de bijna 300 trappen van de Toren van Pisa te beklimmen, zodat u kunt genieten van een prachtig uitzicht op het plein.

Pisa was samen met Genua, Amalfi en Venetië een van de vier Italiaanse maritieme republieken. Dankzij de maritieme handelsmacht konden er in Pisa veel imposante bouwwerken gebouwd worden, zoals de Piazza Duomo, die op de Werelderfgoedlijst staat en beter bekend als de Piazza dei Miracoli (Plein der Wonderen). Het prachtige plein is zo genoemd door Gabriele D' Annunzio en verwijst niet alleen naar de schoonheid en originaliteit van de karakteristieke toren maar ook naar hele andere monumentale gebouwen die de kathedraal herbergt, zoals de tweekleurige marmeren gevel met blank en zwart, welke typisch was voor de Romaanse stijl in Pisa, de doopkapel, de grootste in Italië en beroemd om zijn unieke akoestiek, en het kerkhof waar de grote persoonlijkheden van stad begraven werden en waardevolle kunstwerken verzameld werden.

Maar Pisa heeft veel meer te bieden dan het Plein der Wonderen, zoals de Piazza dei Cavalieri, het voormalige hoofdkwartier van de Orde van de Ridders van St. Stefano, het Palazzo del Collegio Puteano, het Palazzo delle Vedove, de Torre dei Gualandi en de Villa di Corliano. Daarnaast moet u ook zeker de rivier de Arno bewonderen, die een inspiratiebron was voor veel Italiaanse en Europese schrijvers van de negentiende eeuw. Pisa is bovendien een van de oudste universiteitssteden van Italië; de Scuola Normale Superiore is al eeuwenlang een gerenommeerde universiteit van topkwaliteit.

Vanuit Pisa kunt u gemakkelijk Toscane bereiken, een geliefde vakantiebestemming voor veel toeristen uit binnen– en buitenland. Indien u Toscane wil gaan verkennen maar liever de wat minder druk bezochte plekken bezoekt dan zijn de Val d' Era (het heuvelgebied rondom Pisa), de kastelen en dorpen in de vallei van Lungianaen en het hart van de Garfagnana zeer aan te bevelen.

Visum

Houders van een Nederlands paspoort of Europese Identiteitskaart hoeven geen visum aan te vragen om Italië te bezoeken.

Seizoen

De lente en herfst zijn met hun zonnige dagen en een gemiddelde dagtemperatuur van rond de 23 graden het meest geschikt voor een bezoek aan Pisa, maar ook de winters zijn vaak mild. Tijdens de zomermaanden kan het in Pisa soms zeer warm zijn.

Vervoer

In Pisa kunt u gebruik maken van taxi’s en bussen, maar veel populaire bezienswaardigheden zijn ook zeer goed te voet te bereiken.

Openingstijden

Winkels zijn meestal open van 9:00-13:00 uur en van 15:00 tot 20:00 uur. Supermarkten, warenhuizen en grotere winkels zijn meestal ook tussen de middag geopend.

Fooien

Veel bars en restaurants reken een extra bedrag voor de service. Het geven van een fooi is in Italië niet verplicht, maar als de service goed was kunt u de rekening naar boven afronden.

Informatie en noodgevallen

Algemene alarmnummer : 112. U kunt de hulpdiensten ook rechtstreeks bereiken via 113 (politie), 115 (brandweer), 118 (ambulance).
Nederlandse ambassade: Via Michele Mercati 8, 00197 Rome. Tel.: (+39) 06-3228 6001.

Bezienswaardigheden

Indien u op vakantie naar Pisa gaat komt u natuurlijk voor de scheven Toren van Pisa, die tegenwoordig weer geopend is voor het publiek. Behalve dit populaire icoon van Pisa mag u ook zeker de Piazza dei Miracoli (Plein der Wonderen), de Piazza dei Cavalieri en de Torre dei Gualandi niet missen. Vanuit Pisa kunt u daarnaast diverse uitstapjes met een huurauto maken, zoals bijvoorbeeld een wijnexcursie door het prachtig glooiende landschap van Toscane.

meer

Goedkoopste vluchten naar Pisa van...

retour vanaf 53

 Pisa Speciale aanbiedingen

Hotels in Pisa

Autoverhuur in Pisa

Foto's van Velo Steve